Panna cotta met witte chocolade & kruidnoten Beeld Alan Jensen
Panna cotta met witte chocolade & kruidnotenBeeld Alan Jensen

Panna cotta met witte chocolade & kruidnoten

Panna cotta is als dessert een heerlijk wit canvas, waarmee je alle kanten op kunt. Een winterse kant dit keer: met witte chocolade en kruim van kruidnoten.

dat wordt smullen

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 300 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd, merg eruit geschraapt
  • 100 g witte chocolade, grofgehakt
  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml volle melk, koud
  • 100 g kruidnoten, verkruimeld
  • 4 kopjes of glaasjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de slagroom met de suiker, het vanillemerg plus het stokje en de witte chocolade in een pan op middelhoog vuur. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat het roommengsel heet worden, maar niet koken. Dit duurt ca. 5 min.
  2. Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
  3. Zet het vuur uit en verwijder het vanillestokje. Knijp de gelatine uit en roer door de warme room. Controleer of alle gelatine is opgelost.
  4. Roer de melk erdoor.
  5. Giet het mengsel in de kopjes of glaasjes. Het is handig om hiervoor een schenkkan te gebruiken.
  6. Laat de panna cotta’s afkoelen, dek af met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  7. Bestrooi voor het serveren met de kruidnotenkruimels.

Bereidingstijd: 15 minuten | Opstijven: 4 uur | Kcal.: 535 p.p.

Fotografie: Alan Jensen | Styling: Marijn Visser | Bereiding: Noni Kooiman | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Corrine van Baast Keramiek, Sissy-Boy Homeland

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden