Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Papieren pom-poms

Aan een mooi versierde tafel smaakt het kerstdiner nóg lekkerder. De witte papieren pompons boven tafel zijn echte eye-catchers en eenvoudig zelf te maken. Hier de uitgebreide werkbeschrijving. 

Benodigdheden:

Het gemakkelijkst werkt heel fijn, dun papier bijvoorbeeld patroonpapier, dun inpakpapier of  zijdepapier. De maat van het papier ligt niet vast, zorg er wel voor dat het langer is dan dat het breed is. Onze maat was 30 cm x 70 cm.

Advertentie

IJzerdraad ongeveer 20 cm. (Bijvoorbeeld van de rol, te koop bij o.a. Intratuin of Pipoos)

Schaar

Tijd: 10 minuten

Vouwen van de pompoms

  1. Leg 8 vellen dun papier op elkaar..
  2. Maak harmonicagewijs plooien van ongeveer 1,5 a 2 cm. Zorg ervoor dat u de plooien goed scherp vouwt. Hierdoor krijg je uiteindelijk het mooiste effect.
  3. Wanneer u het papier helemaal gevouwen hebt klapt u het hele pakket dubbel. Vouw het stuk ijzerdraad dubbel en rijg het door het midden van het gevouwen pakketje, daarna het ijzerdraad twisten. Knip met de schaar de uiteinden van het papier in ronde of puntige vormen.
  4. Dit deel vereist een zachte hand. Zijdepapier is zeer delicaat en scheurt gemakkelijk! Afzonderlijke lagen 1 voor 1 vanuit het midden voorzichtig lostrekken.
  5. U kunt nu een mooi lint door het ijzerdraad knopen om de pompom op te hangen. Wat ook leuk is om een kleinere maat papier te gebruiken en met het ijzerdraad op een stok te knopen. Zet er verschillende bij elkaar in een vaas en het resultaat is verbluffend!

Tip!
Doe af en toe 1 velletje van een andere kleur in het papieren stapeltje. Leuk voor de variatie!

Meer leuke zelfmaakplannen op www.libelle.nl/zelfmaakplannen.

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien