null Beeld

Pesto maken in een vijzel

Gebruik je vaak pesto wanneer je een Italiaans gerecht op tafel zet? Maak dan zelf eens een keer pesto: snel klaar en lekkerder dan uit een potje! 

Annemiek Wichertjes

Pesto is een traditionele smaakmaker en is vrijwel niet meer weg te denken uit de Italiaanse keuken. Pesto komt van het Italiaanse werkwoord 'pestare', dit betekent letterlijk 'stampen'. Men stampte namelijk de ingrediënten fijn met een vijzel.. Gebruik verse pesto in pasta's of soepen, het eten wordt er

Nodig voor pesto

  • Een halve teen knoflook
  • Zeezout
  • 3 bosjes verse basilicum (gebruik hiervan alleen de blaadjes)
  • 1 handje licht geroosterde pijnboompitjes
  • 1 handje Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Overige benodigdheden

  • Een vijzel of een mixer

Zo maak je het

Stamp of mix de knoflook met een snufje zout en de basilicumblaadjes. Voeg hierna de pijnboompitten toe en stamp/mix het mengsel opnieuw. Doe de helft van de Parmezaanse kaas bij het mengsel en voeg wat olijfolie toe. Tijdens de volgende stap breng je de pesto op smaak met nog wat peper en zout. Als laatste voeg je de overige kaas toe en meng je de pesto tot een mooi geheel.

Tip: Voeg een laagje olijfolie toe bovenop de pesto na gebruik. Zo blijft het langer houdbaar!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden