Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Picknick kussens maken

De afmeting van dit kussen is 30×190 cm.

Benodigdheden:
• gewatteerde stof 62×192 cm (van de markt)
• dacron vlies (van de markt) van 30×190 cm of iets kleiner, hangt van de dikte af
• Stroken stof van verschillende soorten prints en effen stoffen, een bonte combinatie aan kleuren en materialen. Het eenvoudigste te scheuren materiaal is een katoen met een platbinding (vraag advies aan de stofverkoper). Kies naar eigen inzicht het aantal stroken. Breedtes: 2×62 cm, 3×62 cm, 3,5×62 cm, 5×62 cm en 7×62 cm
• lint in verschillende breedtes: 0,7×62 cm, 1,5×62 cm, 3×62 cm, 5×62 cm
• garen in een felle contrastkleur

Advertentie

Werkwijze:
– Stroken
Knip of scheur de verschillende maten stroken. Van de stroken en lintjes verschillende combinaties samenstellen, maximaal vier lagen stof. Deze combinaties in de lengterichting in het midden met een recht stiksel doorstikken.

– Streeppatroon creëren
De voorgestikte stroken rangschikken op de goede kant van de gewatteerde stof. Af en toe een enkel stuk lint toevoegen om rust te creëren. De stroken en lintjes vastspelden op de goede kant van de gewatteerde stof.

– Maken
De vastgespelde stroken haaks, in de lengterichting van de gewatteerde stof doorstikken met een zigzagsteek. De gewatteerde stof met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, aan twee zijdes dichtstikken en één korte zijde openlaten. De gesloten korte zijde doorstikken. Keer het kussen met de goede kant naar buiten, en dan de kussenhoes vullen met het stuk dacron (met z’n tweeën gaat het ’t snelst). De open korte zijde 1 cm naar binnenvouwen en doorstikken.

Kijk voor meer wooninspiratie in Libelle 12 op pagina 82.

Meer zelfmaakplannen Meer wooninspiratie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien