Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Pink Ribbon Puzzelboekje bij Libelle

In het Pink Ribbon Puzzelboekje dat u als abonnee van Libelle bij nummer 40 is helaas op pagina 13 een stukje tekst weggevallen. Hierbij de complete oplossing van de puzzel:

Advertentie

Verticaal
1 nauw straatje 2 Zwitserland (op auto’s) 3 deel van een schoen 4 ceintuur 5 voorbij 6 moeder (Fries) 7 schrijfgerei 8 reeds 9 paardenvoet 10 voormalig eiland in Flevoland 11 persoonlijk voornaamwoord 12 kromzwaard 15 snelheidswedstrijd 18 kregel 20 stinkdier 22 groep struiken 24 mijnheer (Spaans) 25 land in het Midden-Oosten 26 lange nekharen van een paard 28 soort foto 30 op grote afstand 31 plezier 32 witte voorzijde van dierenhals 35 langzaam 37 deelbaar door twee 39 zetel op een rijdier 41 luchtig gebakje 43 plek 45 honderd gram 46 vestibule 47 onaangenaam koud 49 gezinslid 51 circa (afk.) 52 lidwoord 53 bevel 55 ge.

Nu te koop

Pink Ribbon Magazine
Circle of Life. Dat is het thema van de zesde editie van Pink Ribbon Magazine. Met dit jaar bijzondere aandacht voor borstkanker door alle culturen heen. Vanaf maandag 7 september 2009 is het Pink Ribbon Magazine online te bestellen. Het magazine heeft als thema ‘Circle of Life’ en is voor € 4,99 te koop. De opbrengst gaat voor 100% naar het goede doel!

Wat staat er in het magazine?
– Een interview met Carice van Houten de film Komt een vrouw bij de dokter.
– Een modereportage van zangeres Giovanca samen met Josephine.
– Emotionele verhalen van borstkankerpatiënten en hun inner circle.
– En nog veel meer!

U kunt het Pink Ribbon magazine nu meteen bestellen op Tijdschrift.nl

Pink Ribbon armband
Het Pink Ribbon item 2009 is dit jaar weer een geluksarmband. Deze armband bestaat uit nog eens 7 losse armbandjes, natuurlijk in het roze. Aan ieder armbandje zit een geluksbedel en dit wordt bij elkaar gehouden door een mooi roze lint. De volledige kosten van deze armband komt ten goede aan Stichting Pink Ribbon. Vorig jaar is er ruim € 500.000,- euro opgehaald! Dit jaar hoopt Pink Ribbon op een nog hoger bedrag en daar is uw hulp voor nodig!

Met het geld wil Stichting Pink Ribbon haar doelen realiseren, namelijk het verminderen van het aantal mensen met borstkanker, het bevorderen van vroege diagnose en het verbeteren van de zorg voor patiënten en hun omgeving.

Meer informatie over de armband
De Geluksarmband is vanaf september verkrijgbaar in een aantal winkels, namelijk bij de Etos, Expo, Miss Etam, Livera, Lindessa, Lloyds Apotheken, Triumph, on board bij KLM, en nog veel meer winkels. Wilt u alle winkels weten? Kijk dan op: www.geluksarmband.nl. U kunt het armbandje ook op deze website bestellen. De Pink Ribbon Geluksarmband kost € 9,95.

Pink Ribbon
Voor meer informatie over de geluksarmband en/of het magazine kunt u terecht op de website van Pink Ribbon: www.pinkribbon.nl.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

4 fijne outdoorklussen: van opbergwand tot klikoscherm

Schroef eigenhandig een bijzettafeltje of opbergwand in elkaar, werk de kliko weg en maak een fijne zithoek met veel kussens en plaids, om er uiteindelijk vol trots neer te ploffen.

Op een rij de werktekeningen van 4 fijne outdoorklussen. Van opbergwand tot haardhouttafeltje, van klikoscherm tot opbergbank!

Advertentie

Opbergwand:

Opbergbank:

 

Klikoscherm:

Haardhouttafeltje:

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Haal je regenjas maar uit de kast: veel regen op komst

Hoewel we al even van de lente hebben kunnen proeven, kunnen we komende week toch weer heel andere weersomstandigheden verwachten. De zon maakt (helaas) plaats voor een hoop wolken, mét de bijkomende regen. Haal die regenjas maar weer uit de kast, dus. 

Vanaf woensdag zal het zelfs herfstachtig aanvoelen.

Advertentie

Regen

Boeren en natuurorganisaties zullen hier blij mee zijn, want er is vanaf woensdag flink wat regen voorspelt. En dat zal komen in combinatie met harde wind, het lentegevoel zal komende week weer even ver te zoeken zijn. Vanaf maandag zal het weer omslaan, verwacht meteoroloog Philippe Schambergen van Buienradar. Hij vertelt: “In de avond gaat het regenen, maar daar zullen veel mensen door de avondklok weinig last van hebben.” Ook voorspelt hij dat het dan nog wel mee zal vallen met de wind.

Dinsdag krijgen we nog wat zon en wordt het een ‘aardig dagje’ wat het weer betreft. Hier en daar een bui, maar meer dan dat zal het niet worden.

Woensdag

Vanaf woensdag gaat het roer om: “Dan is het bewolkt en gaat het in de loop van de middag vanuit het westen stevig regenen, vooral ’s nachts.” En donderdag komt daar nog een tandje bij. De wind zal dan toenemen tot windkracht 5 of 6 in het binnenland, met windstoten van zo’n 75 kilometer per uur. Vooral aan de kust en in het Waddengebied wordt het uitkijken geblazen, hier wordt windkracht 8 verwacht, met nog hardere windstoten.

Regen

We kunnen vanaf woensdag en volgende week maandag héél veel regen verwachten volgens Schambergen. “Tussen woensdag en volgende week maandag valt er lokaal tot 40 millimeter regen, dat is meer dan de helft van wat er normaal valt in de hele maand maart.”

Hoewel de meeste mensen zullen hopen dat we het ergste voor de rest van de maand maart dan maar alvast gehad hebben, zijn de boeren wél blij met deze voorspelling. “Voor de natuur is dit veel beter”, legt Schambergen uit. “De voorgaande jaren waren heel droog, mede door een droog voorjaar. Dit jaar was de sneeuw al goed voor de grondwaterstanden, en ik denk dat boeren en natuurorganisaties blij zijn dat er nu nog wat water bijkomt.” Alles wat nu valt, is mooi meegenomen volgens Schambergen.

Regenjas

Nog snel even een regenjas scoren? We hebben een paar praktische jassen voor je op een rijtje gezet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Naar déze sterrenbeelden kun je het beste luisteren voor goed advies

Je hebt vast wel eens in een situatie gezeten dat je een vriend of vriendin om advies vroeg. Waarschijnlijk is het je ook opgevallen dat die ene vriendin altijd met goedbedoeld advies komt, dat je uiteindelijk toch niet echt uitvoert. Terwijl die andere vriend(in) wél vaak de juiste snaar weet te raken.

Grote kans dat die persoon één van deze sterrenbeelden is.

Advertentie

Stier

De stier heeft een goed gevoel voor persoonlijke relaties en houdt altijd rekening met verschillende perspectieven bij het vormen van een mening. De stier wordt gezien als een zeer reflecterend sterrenbeeld met een hoge emotionele intelligentie. Dat zorgt ervoor dat zij vaak nuttig advies geeft.

Leeuw

Een leeuw zet sowieso al graag de toon en wijst anderen maar al te graag in de goede richting. Als een leeuw érgens goed in is, dan is het wel iemand anders uit zijn comfortzone halen, zeker als het gaat om werkgerelateerde vragen. Daarnaast kan zit de leeuw er niet snel naast met haar mening. De leeuw kan je waardevol advies geven dat soms de rest van je leven meeneemt.

Boogschutter

Als de boogschutter ergens goed in is, dan is het wel in luisteren. Zowel in hun vriendenkring, als voor hun partner staan ze ijzersterk dankzij hun goede mensenkennis. Daardoor weten ze ook altijd goed advies te geven. De boogschutter kan de ander goed inschatten, waardoor ze goed weet in welke richting ze het advies kan geven. Vooral bij relatiekwesties kun je altijd vertrouwen op het advies van de boogschutter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Freundin. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Voorlopig geen vakantie in het buitenland: negatief reisadvies verlengd

Begon jij stiekem ook al te dromen van een vakantie in het buitenland en was je misschien al wat plannen voor de eventuele bestemming aan het maken? Helaas: een vakantie zit er voorlopig niet in. Het negatieve reisadvies is namelijk verlengd tot 15 april. 

Het advies gold in principe tot 31 maart.

Advertentie

Negatief reisadvies

Vooralsnog geldt: ga niet naar het buitenland, tenzij het strikt noodzakelijk is. Hoewel deze maatregel was ingesteld tot 31 maart, zal het demissionaire kabinet het zeer waarschijnlijk verlengen naar 15 april. Dit werd geschreven door de Telegraaf en bronnen in Den Haag bevestigen dit nieuws.

Dit betekent dus ook dat het definitieve besluit nog niet genomen is, maar ingewijden zeggen dat dit een formaliteit is. Op maandagavond maken Rutte en De Jonge het nieuws waarschijnlijk bekend tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. Die persconferentie is een week vervroegd vanwege de verkiezingen op 15, 16 en 17 maart.

Zwemles

De verlenging van het negatieve reisadvies is overigens niet het enige wat Rutte en De Jonge morgen zullen aankondigen. Er is gelukkig ook beter nieuws: kinderen kunnen vanaf half maart weer zwemles krijgen in binnenbaden.

Gisteren werd al duidelijk dat het er geen grote versoepelingen zullen komen. Wel worden er voorbereidingen getroffen om de maatregelen over drie weken iets te versoepelen. Hiervoor moeten de besmettingscijfers wel eerst flink dalen. Als dat eenmaal gebeurt, kan het zelfs zijn dat de terrassen weer open kunnen en dat er weer fysiek onderwijs gegeven kan worden op hbo’s en universiteiten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien