PREMIUMRecept
Pittige pasta-bloemkoolrolletjes met tahinmayo
Een heel origineel hapje van zachte vellen pasta met geroosterde bloemkool en romige tahinmayo.
Voor 15 rolletjes: Rooster 300 g bloemkoolroosjes met 3 el olijfolie, een snuf chilivlokken en zeezout in een oven op 200 °C in 15-20 min. bruin. Kook 1 pak lasagnevellen in 10 min. gaar, laat ze uitlekken op een schone theedoek en besprenkel met olijfolie. Halveer ze in de lengte. Maak tahinmayo door 2 el witte (ongeroosterde) tahin te mengen door 3 el mayonaise, roer er de rasp van ½ citroen door. Leg de gehalveerde lasagnevellen op het aanrecht, besmeer met een lik mayo, leg 1 roosje op het korte eind van het pastareepje en rol op. Steek eventueel vast met een klein prikkertje. Kan zowel warm als koud worden geserveerd.
Bereidingstijd: 30 min. Kcal.: 70 p.s.
Fotografie: Jan Luijk | Assistent fotografie: Roxanne van Weerden | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Oscar de Lint | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v. de Bijenkorf, H&M Home, Dille & Kamille, Rootfolk