null Beeld

Plant jouw eigen boom op Boomplantdag!

Koop een boom en plant deze zelf op Boomplantdag. Jij kunt een bijdrage leveren aan het nieuwe Parkbos de Haar bij Utrecht. Een gloednieuw bos met maar liefst 70.000 bomen, een fijne plek om te wandelen en fietsen.

onze Commerciële Redactie

Plant samen met een vriendin een boom in het Libelle-bos

Met welke goede vriendin wilt u graag een boom planten in het nieuwe Libelle Bos? Dit vroegen we laatst aan onze lezeressen. Evelyn reageerde: ze zou dit graag doen met haar tweelingzus. “Bij haar kan ik altijd mezelf zijn.” Zij planten 6 november een vriendinnenboom in het stukje Libelle-bos. Kom jij ook ook een boom planten? Voor € 25,- kun je, onder het genot van een hapje en een drankje, op 6 november een boom planten tijdens de officiële opening van het stukje Libelle-bos. Het worden gezellige dagen met muziek, eten en drinken, een rondleiding van de boswachter, kampvuur en activiteiten van OERRR. Bestel hier jouw boom.

undefined

Parkbos-feitjes

  • 70 ha nieuwe natuur, waarvan 20 ha bos
  • 70.000 bomen
  • 4,7 km paden
  • 30.000 m3 grond verplaatst
  • Open voor publiek: vanaf voorjaar 2016

De weilanden worden ingezaaid met een kleurrijk bloemenmengsel. Naast een prachtig tafereel is dit ook goed voor bijen, vlinders en andere insecten. In het park valt genoeg te beleven; zo kan er worden gewandeld en gefietst en kun je er ook heerlijk picknicken in de zomer.

Dit is een van de laatste mogelijkheden om dicht bij de stad nog een nieuw bos te planten, belangrijk voor de generaties na ons. En een aanwinst voor Utrecht!

Hart voor de natuur

Natuurmonumenten beschermt al meer dan 355 natuurgebieden in Nederland. Met het nieuwe Parkbos willen ze de natuur beschermen en hun fascinatie voor de natuur delen. En jij kunt hier deel van uitmaken. Bestel nu snel hier jouw boom en plant deze op de Boomplantdag. Op 5, 7 en 8 november kunnen ook bomen geplant worden.

null Beeld
null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden