Pompoen Beeld Getty Images
PompoenBeeld Getty Images

koken

Pompoen over? Probeer deze 3 lekkere pompoenrecepten

Heb je (uitgeholde) pompoenen over van Halloween? Gooi ze niet zomaar weg als ze nog goed zijn. Maak er een lekkere soep of voedzame puree van. Hieronder vind je drie lekkere recepten om deze oranje groente volop te benutten.

Anne VervoortGetty Images

Pompoenpuree

Dit heb je nodig

  • 1 pompoen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de pompoen af en hak hem doormidden.
  3. Verwijder met een lepel de pitten en snijd de vrucht in grote stukken.
  4. Leg de stukken op een bakplaat en bak ze gedurende 40 minuten of tot het vruchtvlees zacht is.
  5. Schep dit vervolgens uit de schil, stop alles in een keukenmachine en pureer tot er een gladde massa ontstaat.

Tip: maak de pompoenpuree nog lekkerder door er bijvoorbeeld gemberpoeder, een pepertje of een aantal tenen knoflook aan toe te voegen.

Spicy pompoensoep

Dit heb je nodig

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 750 ml groentebouillon
  • Blikje kokosmelk
  • Snuf kerriepoeder

Zo maak je het

  1. Schil de pompoen en snijd in stukken.
  2. Verwarm een scheut olie in een grote pan en bak de uien, knoflook en pepers samen met de kerriepoeder.
  3. Voeg de in stukken gesneden pompoen toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.
  4. Giet vervolgens de bouillon en de kokosmelk erbij en kook tot je gemakkelijk met een vork in de pompoen kunt prikken.
  5. Neem vervolgens een staafmixer en mix het tot een gladde puree.

Pompoentaart

Dit heb je nodig

  • 500 g pompoenpuree
  • 3 eieren
  • 300 ml room
  • 185 g basterdsuiker
  • Pakje kant-en-klaar taartdeeg
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneelpoeder

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bedek een taartvorm en met het kant-en-klare deeg.
  3. Leg hierover een bakpapier en vul de bodem met rijst of gedroogde bonen. Bak het gedurende 10 minuten en verhoog de temperatuur dan naar 220 °C.
  4. Neem vervolgens een grote kom en mix de pompoenpuree, eieren, room, suiker en kruiden tot het een gladde massa wordt.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm en bak het 10 minuten in de oven.
  6. Verlaag de temperatuur van de oven vervolgens naar 150 °C en laat de taart binnen 40 minuten gaar worden.

Bron: Taste, beta.primal-palate.com, Pinterest

Pompoen over? Probeer deze lekkere pompoenrecepten Beeld Getty Images
Pompoen over? Probeer deze lekkere pompoenreceptenBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden