null Beeld

Probeer eens deze lekkere frisse rabarber-appeltaart

Het is weer voorjaar! En dat vieren wij met de lekkere seizoensgroente rabarber. Rabarber past perfect in zoete baksels zoals appeltaart. Met dit recept van Koopmans bakexpert Hadewych bak je eenvoudig een heerlijke, frisse rabarber-appeltaart.

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Koopmans

null Beeld

Heerlijk, zo’n frisse appeltaart! Om te vieren dat het voorjaar is.

Bereiden: ca. 40 min. Bakken: 60-75 min.

Nodig voor de rabarber-appeltaart

  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 175 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 losgeklopt ei
  • 600 g zachtzure appels (ca. 3 stuks, bijv. Elstar of Jonagold), in blokjes gesneden
  • 400 g rabarber, in stukjes gesneden
  • 50 g suiker
  • 2 a 3 tl kaneel

Extra nodig

  • springvorm van 24 cm of een rechthoekig bakblik van 16x26 cm
  • mixer met deeghaken

null Beeld

Zo maak je het

  1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Elektrisch: 180 °C, hetelucht: 165 °C, gas: stand 3-4.
  2. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
  4. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
  5. Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm met 2/3 van het deeg.
  6. Leg de rest van het deeg verpakt in plastic folie in de koelkast.
  7. Meng de appel en rabarber met de suiker en kaneel.
  8. Vul de vorm met het appelrabarbermengsel en druk dit aan.
  9. Bestuif het aanrecht met wat bloem.
  10. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
  11. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
  12. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
  13. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
  14. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Tips

  • Is het deeg plakkerig? Voeg dan een klein beetje bloem toe, of laat het koud worden in de koelkast.
  • Bestrooi de bodem van de taart met paneermeel of verkruimeld beschuit om een natte bodem te voorkomen.
  • Bewaar de taart 3 dagen in de koelkast of 3 weken in de vriezer.

Bekijk het bakfilmpje en zie hoe je in een handomdraai deze lekkere frisse appeltaart maakt.

Benieuwd naar meer lekkere recepten van Koopmans? Je vindt ze hier.

null Beeld
null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden