luxury Beeld Getty Images
luxuryBeeld Getty Images

Proost: uit dít glas smaakt champagne het allerlekkerst

Het is de dag van de champagne! Daar mag op geproost worden. En wel met déze glazen, want dan is de champagne op zijn lekkerst.

Dit blijkt uit recentelijk onderzoek van De Britse krant The Times.

Brits onderzoek

Om uit te zoeken of het uitmaakt in wat voor soort glas je champagne serveert, deden journalisten van de Britse krant er onderzoek naar. Dit deden ze met een groot team van professionele testers. Deze testgroep schonk de bubbels onder meer in wijn-, fluit-, coupe- en cognacglazen.

Bubbels

Vervolgens keken de professionele testers naar de bubbels van de champagne. Want hoe meer de bruiswijn bruist, hoe beter de smaak ervan is. Dit komt omdat er zonder bubbels geen smaakmoleculen naar de oppervlakte van je favoriete feestdrankje gestuwd worden.

De beste

En wat bleek? De speciale fluitglazen waarin champagne volgens de etiquette geschonken hoort te worden, blijken ook écht het beste voor de smaak te zijn. Want in dit smalle glas blijven de bubbels het langst goed, waardoor de smaak ook het langst lekker blijft.

De slechtste

Cognacglazen bleken verrassend genoeg ook niet verkeerd te zijn. En dat is opvallend, aangezien deze glazen niet eens bestemd zijn voor drank met koolzuur. Coupeglazen waarmee vaak champagnetorens gemaakt worden, kwamen als slechtste uit de bus. Hoe leuk ze ook zijn, die torens zijn dus eigenlijk echt alleen voor het oog.

null Beeld

Bron: The Times.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden