PREMIUMvegetarisch bijgerecht

Radicchio met gorgonzola en sinaasappel

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Vervang de radicchio eventueel door romaine sla of stronkjes wit- of roodlof. In plaats van gorgonzola werkt zachte geitenkaas ook goed.

Studio Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• 2 sinaasappels
• 1 krop radicchio, gehalveerd en in repen van 1 cm
• 100 g gorgonzola
• 75 g walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan
Dressing:
• rasp van ½ sinaasappel
• 3 el opgevangen sinaasappelsap
• 1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
• 2 el olijfolie
• 1 el walnotenolie
• 1 el gerijpte balsamicoazijn
• zout
• royaal versgemalen peper

Voorbereiden: 10 min. Wachten: 10 min. Bereiden: 1 min. Kcal.: 295 p.p. (bij 4 personen)

Voorbereiden: Rasp het oranje van ½ sinaasappel. Snijd dan de schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen het witte vlies los. Doe dit boven een kom, zodat het sap wordt opgevangen. Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet even opzij zodat de sjalot wat zachter wordt.
Bereiden: Schep de radicchio en partjes sinaasappel door de dressing. Verdeel de gorgonzola erover en bestrooi met walnoten.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden