Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Recept - kruidensalade met citrusfruit, groene asperges en romige dressing

Kruidensalade met citrusfruit, groene asperges en een romige dressing

Benodigdheden

*2 limoenen
*2 roze grapefruits
*1 sinaasappel de fijne rasp van
*1 limoen
*2 bosjes waterkers, zonder steeltjes en gewassen
*1 bos groene asperges, de harde einden verwijderd
*1 bakje groene mini-asperges (± 250 gram) of 2 bossen gewone groene asperges
*1 grote bos dille
*1 grote bos kervel
*1 bosje platte peterselie

Voor de dressing
*2 el zure room
*ca. 4-5 el van het opgevangen sap
*1 el honing, of meer naar smaak
*100 ml lichte olijfolie
*zwarte peper en zeezout naar smaak

Advertentie

Bereidingswijze

Breng een pan met ruim water aan de kook, zout het en blancheer alle asperges 2 minuten, schep ze eruit en spoel ze koud af. Snijd van het citrusfruit de boven- en onderkant dik af: zet een vrucht op een snijplank en snijd met een scherp mes van boven naar onder zo dik dat ook het wit meegesneden wordt. Snijd dan, boven een kom, de parten tussen de vliezen uit en bewaar ze.
Gebruik het opgevangen sap voor de dressing. Was de kruiden en snijd ze grof, vermeng ze met de waterkers. Snijd de asperges overlangs. Hussel ze met de andere kleine asperges door de kruidensla. Schik de salade op borden en verdeel de citruspartjes ertussen. Strooi de limoenrasp erover. Klop de zure room met het sap en de honing los, giet de olie al kloppend in een dunne straal erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper. Giet over de salades en serveer er lekker bruin brood erbij.

Bereidingstijd

ca. 15 min., kcal: ca. 346 per pers. (bij 4 personen)

Bekijk ook eens de pasta

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien