Recept - Lauwwarme tarlysalade

Lauwwarme tarlysalade met zoetzure rode bietjes Voor 4 personen
Verse groenten van eigen land: jaaa, dat willen we! En omdat de ‘r’ nog steeds in de maand zit gaan we voor raapstelen, rode kool, rechttich en rode bietjes! Lekkerrr. En nog gezond ook.
Benodigdheden
Voor de salade:
*200 g tarly (Honig) of grove bulgur of gerst van de natuurwinkel
*snuf zout
*300 g voorgekookte bietjes, schoon en in kleine blokjes
*1 bos waterkers 3 oerpenen (die mooie paarse) of gewone worteltjes, geschrapt en in schijfjes
*2 el pepita’s (pompoenpitten), even geroosterd in een droge koekenpan
*200 g feta in blokjes 1 bosje bieslook, grof gehakt
Voor de dressing:
*75 ml frambozenazijn
*2-3 el pannenkoekenstroop
*1 el mosterd peper en zout
*100 ml lichte plantaardige olie
*50 ml walnotenolie
Bereidingswijze
Kook de tarly in een pan met ruim water met zout in ongeveer 20-30 minuten gaar. Maak intussen de dressing: klop de azijn met de stroop en de mosterd glad en breng op smaak met peper en zout. Klop vervolgens in een dunne straal de oliën erdoor tot de dressing bindt. Giet de dressing in een grote schaal en doe de blokjes biet erbij. Laat staan tot gebruik. Giet de tarly af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en schep door de bietjes in de schaal. Snijd van de waterkers de harde stelen af en was de blaadjes. Schrap de wortels en schaaf ze zo dun mogelijk. Droog de waterkers in een slacentrifuge en schep deze op het laatste moment samen met de wortelschijfjes, feta en bieslook door de tarly- en bietensla. Dien direct op.
Bereidingstijd
Bereiden: circa 35 minuten. Circa 484 kcal p.p. (bij 4 pers.)
Bekijk ook de Lauwwarme rettich-aardappelsla.