Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Recept - Pasta met knoflook, verse tuinkruiden en pecorino

Pasta met knoflook, verse tuinkruiden en pecorino

Benodigdheden

*400 gr fijne spaghetti
*zeezout
*ca. 60 ml olijfolie extra virgine
*1 handje (ca. 50 gram) heel fijngehakte verse tuinkruiden zoals: rozemarijn, tijm, oregano
*1 bosje platte peterselie, fijngehakt
*3 teentjes knoflook, fijngehakt
*snuf chilivlokken (of naar smaak)
*ca. 75 gr fijngeraspte pecorino

Advertentie

Bereidingswijze

Breng een grote pan gezouten water aan de kook (gebruik 1 el zout voor elke 2 liter water). Verhit intussen de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, chilivlokken, fijngehakte kruiden en gehakte peterselie aan de olie toe. Laat het 1 minuut zachtjes trekken en haal van het vuur net voordat de knoflook gaat kleuren. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar en giet af in een vergiet. Spoel kort met koud water af en giet de spaghetti in een voorverwarmde schaal. Giet de kruidenolie erover en schep alles goed door. Schep de geraspte kaas erdoor en dien tegelijk op met een frisse groene sla erbij.

Bereidingstijd

ca. 25 min., kcal: ca. 524 per pers. (bij 4 personen)

bekijk ook eens de kruidensalade

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien