null Beeld

Recept voor Libelle cupcakes

Annemiek Wichertjes

Wie jarig is trakteert! Libelle is 80 jaar geworden en heeft daarom speciale "Libelle cupcakes" gemaakt. Een luchtige cupcake met zoet glazuur; een libelle op de cupcake is onze versie van een kers op de taart. Als je je vriendinnen en familie op de koffie laat komen, mag er natuurlijk geen gebakje ontbreken. Hoe versier jij je cupcakes?

Libelle's bakgerei

Zo maak je de cupcakes

Dit heb je nodig:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • Cupcake blik
  • Kom
  • Garde
  • Lepel/spatel
  • Papieren bakvormpjes

Handleiding voor de cupcakes

1. Verwarm de oven voor op 170 graden

2. Laat de eieren, melk en de roomboter op kamertemperatuur komen

3. Snijd de boter in blokjes

4. Doe de boter in een beslagkom en voeg de kristalsuiker toe

5. Mix de boter en kristalsuiker op middelhoge snelheid

6. Voeg de eieren toe aan de luchtige massa

7. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe

8. Mix de massa ondertussen op middelhoge snelheid

9. Voeg de melk toe

10. Mix het beslag nog 1 minuut op middelhoge snelheid

11. Plaats de papieren cupcake vormpjes in het cupcake blik

11. Neem een eetlepel en schep het beslag in het papieren cupcake vormpje tot de vorm tot 2/3 gevuld is met het beslag

12. Bak de cupcakes 20-25 minuten

13. Leg een snijplank 5 minuten op het cupcake blik om de cupcakes plat te maken

14. Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen

Zo maak je het glazuur

Dit heb je nodig:

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille extract
  • Kleurstof

Handleiding voor het glazuur

1. Meng de bloem en de melk in een steelpan tot een glad geheel

2. Zet de steelpan op een laag vuur, en breng het geheel aan de kook (blijf roeren)

3. Na ongeveer 5 minuten is het glazuur dik genoeg, laat het geheel 15 minuten afkoelen

4. Mix in een andere kom de boter op middelhoge snelheid tot een smeuïg geheel

5. Voeg de poedersuiker en de vanille toe

6. Mix alles tot een geheel

7. Voeg de afgekoelde melk/bloem-mix toe

8. Mix het mengsel en mix op middelhoge snelheid

9. Zet het glazuur 10 minuten in de koelkast

Voor wat variatie: Breng bovenop het glazuur marsepeinen versiersels aan voor de finishing touch.

Eet smakelijk!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden