Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Recycle oude spijkerbroeken!

Patchworkpoef

Knip een cirkel van 40 cm diameter voor de onderkant. Knip vervolgens 21 rechthoekige stukken van 20×11 cm voor de omtrek van de poef. Voor de bovenkant heb je 8 stukken van 10×5 cm nodig, 7 stukken van 10×9 cm en 8 stukken van verschillende afmetingen. Naai alle stukken volgens een zelfbedacht patroon aan elkaar. Het leukste is om verschillende kleuren jeans voor deze poef te gebruiken. Je kunt de hoes natuurlijk om een bestaande poef heen maken, maar je kunt hem ook vullen. Houd dan rekening met een zak vulling van ongeveer € 10,-.

Advertentie

Smokwerk krukje

Koop een simpel krukje bij de kringloopwinkel (deze kostte € 1,-) en spuit dat blauw. Voor de bekleding van het kussen heb je een flinke lap jeans nodig, want die wordt gesmokt. Maak vouwen van 3 cm en strijk deze in de vorm van een muizentrappetje. Zet ze vast met een paar steken en verbind de vouwen om de 4 cm met een paar steekjes garen, zodat er smokwerk ontstaat (hier is geel jeansgaren gebruikt, € 3,75 bij de fourniturenzaak). Bekleed de zitting met de gesmokte lap en tack hem van onderen vast.

Kussenhoezen

Knip twee rechthoeken van 60×40 cm en stik ze een paar centimeter van de rand met de verkeerde kant van de stof op elkaar, waardoor de naad naar buiten wordt afgewerkt en een rafelig effect ontstaat. Houd een stukje open voor het opvullen en stik daarna het kussen dicht.

recycle oude spijkerbroeken

XXL-plofkussen

Knip twee grote vierkante lappen van 200×200 cm (uit nieuwe of bestaande denim). Strijk vervolgens alle zijden 1 cm naar binnen. Speld de lappen op elkaar en stik ze zo breed als het voetje van de naaimachine door. Houd een kant open om het kussen op te vullen. Dit kan met een ander oud kussen of een zak piepschuimen bolletjes (€ 20,- ABC SchuimPlasticHuis op de Albert Cuypmarkt). Naai, als het XXL-kussen totaal gevuld is, de naad met de hand dicht en klaar is het plofkussen! (Op de foto staat een originele Fatboy van € 279,-).

Lampje

Een simpel peertje wordt een vrolijke blik­vanger met een gekleurd strijkijzersnoer. Dit blauwe snoer is onder andere verkrijgbaar via de website van Snoerboer (vanaf € 4,80 p.m).

Schroefkruk

Koop een houten krukje bij de kringloopwinkel (€ 6,50) en spuit dat blauw. Gebruik een stukje schuimplastic om een kussentje op de zitting te maken en maak een hoesje op de manier die beschreven staat bij de kruk op één voet. Tip: bekleed een knoop met een restje jeans en zet hem in het midden van het kussentje vast.


recycle oude spijkerbroeken
Tip: vraag familie en vrienden om oude jeans!

Meer leuke tips om jeans te recyclen staan in de Woonwinkelen Libelle-special, die vanaf maart 2011 in de winkels ligt.

wooninspiratie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien