Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Redactieweblog – De grote verhuizing

Het wordt een beetje onrustig op de redactie. Nou is het bij Libelle nooit echt stil en netjes, maar er is nu echt storm op komst. We gaan namelijk verhuizen. We gaan terug naar ons oude honk, gestoken in een nieuw jasje. Om ruimte te maken voor een grote verbouwing, zijn we een jaar geleden van het ene gebouw naar het andere gebouw (dat ernaast staat) verhuisd. Dat had heel wat voeten in aarde, maar we waren hier binnen een week gewend. Wat heerlijk was dat, een eigen verdieping, helemaal voor ons alleen, heel veel licht en een prachtig uitzicht.

Met pijn in het hart moeten we het boeltje hier nu weer opbreken. En iedereen doet dat op zijn eigen manier. De ene collega is al weken bezig met opruimen, elke avond een beetje, de ander stelt het hele gedoe zo lang mogelijk uit. Maar deze week is er geen ontkomen meer aan. Dozen stapelen zich op (de moderedactie is op dit moment al helemaal uit het zicht verdwenen) en aan vuilnisbakken hebben we dagelijks een tekort. Regelmatig hoor je kreten van verrassing als er weer iets wordt gevonden wat al maanden zoek was. Ik zie een collega struinen in de bak met afval van de ander.

Advertentie

“Het is toch zonde wat die allemaal weggooit.” De een laat nu eenmaal makkelijker los dan de ander. Dat wordt zo wel duidelijk. Persoonlijk ben ik dol op verhuizen. Al negen keer ben ik van woonplaats veranderd en elke keer met evenveel plezier. Eindeloos schuiven met meubels, het combineren van nieuwe kleuren en het zoeken naar mooie stoffen, het maakt me allemaal heel erg blij. Ook het inpakken is voor mij geen straf. Hup, alles wat ik langer dan een jaar niet meer heb gebruikt, gedragen of ingekeken kan naar het goede doel of naar de schroot. Het leegt mijn hoofd en maakt ruimte voor een nieuw begin.

Ik kijk uit naar mijn plek aan de overkant op ons nieuwe, oude honk. Van de spanning krijg ik energie en zit ik boordevol ideeën. Eerst nog even een jaar aan spullen weggooien… of toch maar meenemen? Alles wat me inspireert verdwijnt in een doos om strakjes kleur te geven aan mijn werkplek. Al het oude en versleten blijft achter. Weer een nieuwe start, ik heb er zin in!

Nicolette Fox
Redactiemanager

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien