PREMIUM
Restaurant It Posthûs, Makkum
Omdat er in Nederland zo veel leuke restaurants en cafés zijn, maken we een tour door het land. Deze week schuiven we aan bij Alwin Kalt, eigenaar en chef van It Posthûs in het Friese dorp Makkum.
Wat maakt It Posthûs bijzonder?
“Bij ons kun je ongedwongen dineren op niveau, we willen dat iedereen zich hier thuis voelt. Er is keuze uit een driegangenmenu à la carte, maar we hebben ook een vier- of vijfgangen-verrassingsmenu. Sinds kort kun je borrelen en/of natafelen in onze nieuwe foodbar Pand1738, schuin aan de overkant.”
Wat het favoriete gerecht op jullie kaart?
“We hebben een regelmatig wisselende menukaart, een favoriet gerecht noemen is dus lastig. Het belangrijkste vinden wij dat alles zo veel mogelijk lokaal, vers en biologisch is. Als we een favoriet moeten noemen, is het de koud-gerookte zalm als voor-gerecht en het Fryske Angus rund uit Akkrum als hoofdgerecht met een Mackum Biertje erbij. Dit lokale bier was een idee van It Posthûs, samen met twee andere onder-nemers in Makkum.”