PREMIUM
Restaurant Lokaal, Doetinchem
Omdat er in Nederland zo veel leuke restaurants en cafés zijn, maken we een tour door het land. Deze week schuiven we aan bij chef-kok Bjorn Massop van Restaurant Lokaal van Villa Ruimzicht in Doetinchem.
Wat maakt Restaurant Lokaal echt bijzonder?
“Hier eet je letterlijk van boer tot bord. Waarom producten laten invliegen als je ze op de fiets kunt halen? In maart kregen we een Michelin Green Star voor passie en toewijding aan groener, bewuster koken.”
Wat mogen gasten absoluut niet missen als ze komen eten?
“Op dit moment is dat de forel met tomaat, quinoakiem en citroenverbena. De vis komt van een forellenkwekerij in Emst. De quinoa halen we gewoon in de Achterhoek, bij een kwekerij in Lochem. Citroenverbena is het favoriete kruid van onze chef. Alle kruiden die hier worden gebruikt, zijn van eigen kweek.”
- Productie: Stephanie Pander. i love holland: Susan Dalstra. Fotografie: Getty Images, Nationale Beeldbank, Appel & Ei, Gronau Stadtmarketing. Foto björn: Stan Bouman