PREMIUM
Restaurant SterkWater in Abcoude
Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants zijn, toeren we door het land. Deze week schuiven we aan bij chef Paul Oldenmenger van pop-uprestaurant SterkWater, dat deze zomer langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie trekt.
Wat maakt jullie concept bijzonder?
“SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op de forten en kastelen, tussen bijzondere bouwwerken, omringd door natuur, ervaren gasten de linie optimaal.”
Wat voor bijzonders staat er deze zomer op de kaart?
“Het menu houden we altijd geheim en is bij elke editie anders. Om een idee te geven: tijdens de afgelopen editie op Fort Ruigenhoek genoten gasten van een vijfgangendiner geïnspireerd op de vlierbessenstruik, die volop op het fort groeit. Deze veelzijdige bes stond centraal in alle mooie gerechten.”