null Beeld

Retropop

Zet Retropop maar vast in je agenda want volgens regioreporter Jolien is het vergelijkbaar met Lowlands: groot en toch knus!

jolienvanhuizen

Dit jaar was voor mij de eerste keer dat ik erbij was. Vanaf 2002 is de organisatie al bezig met festivals in Emmen. Eerst Back to the 80’s en daarna kwam er een tweede festival bij: Back to the 70’s. Vanaf 2010 heet dit geweldige muziekfestival Retropop.

Poncho's en Clouseau

Het heerlijke van dit festival is dat het op een gunstige plek plaatsvindt, waardoor je er met de fiets, maar ook zeker met de auto goed kan komen. Er is zelfs een camping naast het festivalterrein waardoor je, als je van ver komt, gewoon kunt komen én dus kunt overnachten. Ideaal! Wij kwamen via 'de verkeerde kant aan' en werden door vrijwilligers op weg gewezen.

Helaas was het, ondanks het zonnige begin van de dag, begonnen met regenen dus toen we eenmaal op het terrein waren, gingen we meteen op zoek naar een poncho. Op dat moment speelde Clouseau.

Opvallend was dat alle vrijwilligers er ondanks de regen toch vrolijk bij liepen. Alsof ze de regen niet zagen. Ze bleven vriendelijk en deden gezellig. Dat vind ik tijdens zo'n dagje uit een groot pluspunt.

Geen rijen bij de wc

Retropop heeft 3 podia. Ze staan verspreid op het terrein waardoor je geen 'last' hebt van de andere acts die gelijktijdig spelen. Maar ze liggen wel dicht genoeg bij elkaar om niet eindeloos heen en weer te hoeven sjouwen. Tussen de podia ligt een heuvel waar je heerlijk kunt zitten en kunt genieten van 2 uitzichten.

Ook aan mindervalide mensen was door de organisatie gedacht. Er stond een podium op het terrein waar mindervalide mensen goed naar de optredens konden kijken. Verder was het aantal beschikbare toiletten dik in orde. Genoeg plek en voldoende ruimte, waardoor je zelfs als vrouw niet lang in de rij stond!

Uiteindelijk werd het werd droog en brak de zon door. De sfeer werd zo mogelijk nóg beter. Dit jaar schitterden op Retropop de volgende acts: Tom Jones, Ed Kowalczyk, ABC, OMD, Clouseau, Rob de Nijs, Van Dik Hout, The Nits, Het Goede Doel, Time Bandits, Jett Rebel, Rondé, The Kik en Armand, Afterpartees en Douwe Bob. Een mooie mix van jong en oud en allerlei stijlen. Het geluid en de acts waren geweldig. Ik heb bijna alles kunnen zien door het tijdschema waar erg goed over nagedacht was.

Festivalgevoel

Op het terrein waren ook eet- en drinktentjes. Het aanbod was gevarieerd, volop keuze. Eerder ben ik wel eens op Lowlands geweest en het festivalgevoel is tijdens Retropop net zo groot en net zo goed. Het is een groot festival, maar met een knus gevoel.

De sfeer is goed, de vrijwilligers zijn super, de podia, de eet- en drinktentjes, alles in meer dan goed voor elkaar. Het is een topplek die ik iedereen wil aanraden die zin heeft om een fijn festival op een mooi terrein te ervaren! En er is dus zelfs een slaapplekje als je voor wie van ver komt! Kortom, zet Retropop 2016 alvast in je agenda en geniet!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden