null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Rijksoverheid waarschuwt nogmaals: blijf ondanks lentezon binnen

De zon schijnt aanlokkelijk, de vogels fluiten, de lucht is blauw en de eerste knopjes zijn al aan de bomen gespot. Het zijn dé ingrediënten voor een heerlijke dag buiten in de natuur. Toch wordt ons wegens het heersende coronavirus nogmaals nadrukkelijk geadviseerd binnen te blijven.

Zondag om 12:00 uur stuurde de Rijksoverheid zelfs een alert naar alle mensen met een smartphone als herinnering om niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Alert

Iedere Nederlander met een smartphone heeft zondag een NL-Alert op zijn telefoon ontvangen van de Rijksoverheid. Daarin werd nogmaals opgeroepen om 1,5 meter afstand te houden. "Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona," las de Rijksoverheid in de NL-Alert.

Noodoproep

Ook Natuurmonumenten roept Nederlanders zondag op hun verantwoordelijkheid te nemen en vooral binnen te blijven. Daar waar de website normaliter allerlei tips deelt om te genieten in de natuur, adviseert het nu het tegenovergestelde. "Onze natuurgebieden worden overspoeld met duizenden bezoekers. Dit is niet meer verantwoord! Dringend verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven. We snappen dat dit geen leuke boodschap is, maar wel nodig: ga niet de natuur in vandaag!" leest het bericht.

'Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona,' schrijft de Rijksoverheid in de NL-Alert

Oplossing

Natuurmonumenten biedt wel een mooie oplossing om alsnog te kunnen genieten van de natuur in bloei. Via Google Street View kun je door maar liefst 19 natuurgebieden 'wandelen'. Zo kun je alsnog al het moois dat de natuur in de lente te bieden heeft ervaren.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter, Natuurmonumenten. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden