PREMIUMvoorgerecht vis

Risotto met saffraan en Hollandse garnaaltjes

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Saffraan geeft niet alleen een mooie goudgele kleur, de smaak past ook perfect bij de iets zoete Hollandse garnaaltjes.

Studio Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
100 g ongezouten roomboter
• 1 ui, gesnipperd
• 250 g goede risottorijst (Arborio of Vialone Nano)
• 150 ml witte wijn
• 1 l warme groentebouillon, liefst zelfgemaakt
• 6 draadjes saffraan
• 200 g Hollandse garnalen
• scheutje lekkere olijfolie

Bereiden: 30 min. Kcal.: 545 p.p.

Bereiden: Verhit 50 g boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui op laag vuur in circa 8 min. zacht maar niet bruin. Bak de rijst even mee tot de korrels glazig zijn, blus af met de wijn en roer goed tot-ie is geabsorbeerd.

Schep nu steeds een volle soeplepel bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen, tot de rijst al dente is. Dat duurt 15-20 min.

Voeg dan de saffraan toe en roer goed. De risotto hoort nog nat en ‘soepig’ te zijn, dat komt straks goed.

Roer de rest van de boter en de helft van de garnalen erdoor, dek af met een deksel en laat 5 min. staan. Serveer de risotto in warme borden met de rest van de garnalen erop. Maak af met een scheutje olijfolie.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden