PREMIUMvoorgerecht vis
Risotto met saffraan en Hollandse garnaaltjes
Saffraan geeft niet alleen een mooie goudgele kleur, de smaak past ook perfect bij de iets zoete Hollandse garnaaltjes.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen:
•100 g ongezouten roomboter
• 1 ui, gesnipperd
• 250 g goede risottorijst (Arborio of Vialone Nano)
• 150 ml witte wijn
• 1 l warme groentebouillon, liefst zelfgemaakt
• 6 draadjes saffraan
• 200 g Hollandse garnalen
• scheutje lekkere olijfolie
Bereiden: 30 min. Kcal.: 545 p.p.
Bereiden: Verhit 50 g boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui op laag vuur in circa 8 min. zacht maar niet bruin. Bak de rijst even mee tot de korrels glazig zijn, blus af met de wijn en roer goed tot-ie is geabsorbeerd.
Schep nu steeds een volle soeplepel bouillon bij de rijst en roer tot het vocht is opgenomen, tot de rijst al dente is. Dat duurt 15-20 min.
Voeg dan de saffraan toe en roer goed. De risotto hoort nog nat en ‘soepig’ te zijn, dat komt straks goed.
Roer de rest van de boter en de helft van de garnalen erdoor, dek af met een deksel en laat 5 min. staan. Serveer de risotto in warme borden met de rest van de garnalen erop. Maak af met een scheutje olijfolie.
Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Blokker, Burbi, de Bijenkorf, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, Peyrebatut, Kringloopwinkels (oud servies en bestek)