Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

6x zó is je kerstdiner net even anders

Kerst: het wordt niet voor niets de mooiste tijd van het jaar genoemd. Maar ja, die kalkoen met stoofperen, gouden ballen in de boom en rode servetten op tafel kennen we inmiddels wel. Daarom: 6 tips voor een origineel kerstdiner. 

Advertentie
Libelle samen met Royal Club

Daar kun je met gemak nog een jaar over napraten.

1. Lekker kleurig

Schermafbeelding 2015-11-23 om 10.24.29
Bij het vlees of de vis hoort uiteraard een goede aardappelpuree. Maar maak ‘m dit jaar eens origineel en in 3 kleuren. Doe door de gekookte en geprakte aardappels in de ene schaal bijvoorbeeld knolselderij, in de andere schaal broccoli en in de andere schaal wortel. Heb je in een handomdraai wat kleur op tafel. En om ’t helemaal af te maken kun je je porties serveren op een lepel, weer eens wat anders dan een grote bak op tafel.

2. Van huis naar huis met het Running Dinner
Running Dinner
Urenlang aan dezelfde tafel keuvelen en snaaien, dat verveelt al gauw. Waarom probeer je met je familie en/of vrienden niet eens een keer een Running Dinner? In het ene huis drink je alvast een drankje, in het volgende huis eet je het voorgerecht, in het andere het hoofdgerecht en bij de laatste woning waag je je aan het toetje. Zo kom je nog eens ergens én deel je de vaat (en de kosten!) met elkaar. Benieuwd? Plan hier superhandig jouw Running Dinner.

3. Een steen op tafel

Schermafbeelding 2015-11-23 om 10.36.53
Rood en groen zijn in combinatie met elkaar onlosmakelijk verbonden aan Kerstmis. Maar doe eens gek en gooi je huis vol met compleet andere kleuren. Hang je boom vol met ijsblauwe ballen en hang er zilveren strikken in, bijvoorbeeld. Staat geheid feestelijk. En wat betreft het serveren van je eten: geef iedereen in plaats van een bord een steen en serveer daar het eten op. Je gasten weten niet wat ze zien.

4. DIY: Maak je eigen gouden bestek

Schermafbeelding 2015-11-23 om 10.24.14
Ben je uitgekeken op je zilverkleurig bestek, maar vind je het zonde om ’t weg te gooien? Geen probleem! Geef je standaard bestek een tweede leven door het goud te spuiten. Dit is hoe je ’t aanpakt:

  • Om spetters te voorkomen, leg je een paar kranten op de tafel, vloer of het aanrecht.
  • Leg al het bestek op een rij en spuit eerst de ene kant met je spuitbus en laat het vervolgens 15 minuten drogen.
  • Draai het om om de andere kant te spuiten.
  • Na een paar uur drogen kun je het bestek met een vochtige theedoek schoonmaken en is het klaar voor gebruik.

 

5. Winterse Welcome Drink
ROYAL-CLUB_GINGERALE-2A
Om de sfeer er meteen in te gooien kun je je gasten verrassen met een winterse Welcome Drink. Trek wat grote cocktailglazen uit de kast en presenteer iedereen bijvoorbeeld een Royal Club Winter Cinnamon, die doet ’t sowieso goed.

Wat je ervoor nodig hebt? • 125 ml Royal Club Ginger Ale • ijsblokjes • 1 schijfje sinaasappel • 5 kruidnagels • 1 kaneelstokje • 1 steranijs

Zo maak je ‘m: Vul een glas met ijsblokjes. Prik de kruidnagels in het schijfje sinaasappel en leg dit in het glas. Schenk de Royal Club Ginger Ale erbij en roer kort door. Serveer met de steranijs en het kaneelstokje. Staat gelijk knus op tafel – en dat terwijl het helemaal niet veel moeite kost om te maken. Benieuwd naar nog meer recepten? Kijk dan hier voor meer inspiratie.

6. Gezellig in de kersttrui

Schermafbeelding 2015-11-23 om 10.30.41
Wil je ’t helemaal modern aanpakken, vraag dan of iedereen gewoon lekker in een broek en een kersttrui met rendieren, sneeuwpoppen of lichtgevende kerstbomen komt borrelen en tafelen. Dat levert beslist een hysterisch gezellige familiefoto op én zo heb je de kerstkaart van volgend jaar ook alvast. Nog een voordeel: het zit een stuk comfortabeler dan panty’s, strakke jurken en torenhoge hakken.

Running Dinner

Running Dinner

 

 

 

Bron: runningdinner.nl. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien