Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Saai sexleven? Het zou zomaar hier aan kunnen liggen

Weinig actie tussen de lakens? Misschien slaap je dan te weinig. Slaaptekort kan namelijk leiden tot een ingedut sexleven.

Soms is een slaaptekort het gevolg van een bloeiend sexleven, maar vaak is juist het tegenovergestelde aan de hand. Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die weinig slapen, de volgende dag een stuk minder zin in sex hadden dan vrouwen die een goede nacht slaap achter de rug hadden. Aan 171 vrouwen werd gevraagd om 2 weken lang een online slaap- en sexdagboekje bij te houden. Ze noteerden hoe lang ze hadden geslapen en of ze in de afgelopen 24 uur zin in sex hadden gehad.

Advertentie

Libido
De vrouwen sliepen gemiddeld 7 uur en 22 minuten per nacht. De kandidaten die korter sliepen hadden de volgende dag veel minder zin in sex. Elk extra uurtje slaap leidt tot 14% meer zin in sex. Over de oorzaak van het kelderen van het libido bij slaapgebrek zijn de onderzoekers nog niet uit. Ze vermoeden dat het iets te maken heeft met hormonale schommelingen veroorzaakt door korte nachten. Tja, als je toch de hele nacht naar het plafond ligt te staren, kun je net zo goed iets leuks gaan doen!

Naakt slapen
Een oplossing voor een ingedut seksleven is naakt slapen. “Dat moedigt seks aan”, zegt arts Jennifer Landa. “Bovendien maak je door huid-op-huidcontact het knuffelhormoon oxytocine aan, waardoor de zin in sex toeneemt.” Nog een voordeel: van naakt slapen schijn je ook nog eens af te vallen. Of dit trucje echt werkt, weten we niet, maar het is wellicht het proberen waard.

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

BEKIJK OOK:

Bron: Quest, EurekAlert. Beeld: Joost Govers 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien