null Beeld

Schokkend: dit doet een paar nachten slecht slapen al met je

Dat een slechte nachtrust effect kan hebben op je gezondheid weten we allemaal. Maar wist je dat slechts een paar nachten plafondstaren ook al een aanzienlijk effect kan hebben op je uiterlijk?

Uit een recent onderzoek van de universiteit van Stockholm is namelijk gebleken dat mensen lelijk worden van te weinig slaap. Zelfs een paar nachten slecht slapen kan een persoon al minder aantrekkelijk maken.

Beoordelen van foto’s

Voor het onderzoek kregen 25 vrouwelijke studenten de opdracht om een week goed te slapen en de twee weken daarna veel minder te slapen. Na beide fases van het onderzoek werden foto’s genomen van de deelneemsters zonder make-up op. Vervolgens moesten vreemden de verschillende foto’s beoordelen op het gebied van gezondheid, aantrekkelijkheid, slaperigheid én toegankelijkheid.

Ongezond

De foto’s waarop de studenten er slaperig uitzagen werden opvallend vaak beoordeeld als minder aantrekkelijk. De reden hiervoor? Volgens de onderzoekers zien vermoeide mensen er nu eenmaal minder gezond uit. Omdat niemand graag ziektes wil oplopen, vermijden we mensen die een ongezond voorkomen hebben. Reden genoeg dus om elke avond voldoende nachtrust te pakken!

Bron: BBC News. Beeld: iStock/Libelle TV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden