null Beeld

Slanke salade van snijbiet

Met de beruchte 'R' in de maand kunnen we wel wat extra vezels, vitaminen en mineralen op ons bord gebruiken. Maak daarom een salade op basis van snijbiet en rode bieten. Twee groenten die het immuunsysteem ondersteunen en goed passen binnen een dieet. 

Richt Kooistra

Rode biet kennen we natuurlijk allemaal, maar heb je wel eens snijbiet op je bord gehad? Snijbiet valt onder de stengelgroenten en is in vele kleuren verkrijgbaar. Het heeft wat weg van rabarber, maar in tegenstelling tot rabarber wordt bij snijbiet het blad wel gegeten. De steel van de snijbiet heeft overigens wel een langere bereidingstijd nodig dan het blad.

Wat heb je nodig?

  • 250 g snijbiet
  • 250 g rode biet
  • 50 g zilveruitjes
  • 1 appel
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • citroen
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Maak de snijbieten schoon en snijd ze fijn. Hak de rode biet in kleine blokjes of reepjes. Snijd de appel en voeg deze toe aan de snijbiet en rode bieten. Voeg dan de zilveruitjes toe. Voeg vervolgens twee eetlepels magere yoghurt toe en naar smaak een beetje citroensap en peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

Je kunt eventueel nog wat rauwe ham en gekookte aardappelen aan dit gerecht toevoegen.

Smakelijk!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden