Zo krijg je goede WIFI in de tuin
 Beeld Getty Images/Maskot
Zo krijg je goede WIFI in de tuinBeeld Getty Images/Maskot

Slechte WiFi-verbinding in je achtertuin? Zó los je dat op

Werkt je WiFi-netwerk binnenshuis goed, maar valt-ie weg zodra je je in je tuin bevindt? Vervelend, want of je nu buiten naar je favoriete tv-programma wilt kijken of even wilt socializen; een goede netwerkverbinding is vereist.

Fabienne KamphuisGetty Images/Maskot

Tijd om het WiFi-bereik in de tuin of op het terras te verbeteren!

Oorzaak slechte netwerkverbinding

Als je last hebt van een slechte netwerkverbinding in je tuin, dan kan dat komen doordat de muren en de buitendeur het WiFi-signaal deels tegenhouden. Het bereik van je internet-router komt dan niet tot waar dat nodig is, waardoor je verbinding - hoe verder je van de router af bent - steeds minder slechter wordt.

Algemene oplossingen voor betere WiFi

Om te beginnen zijn er verschillende oplossingen die je WiFi-probleem kunnen verhelpen.

  • Plaats een wifi versterker. Deze trekt de verbinding van je huidige router door naar een verder punt, bijvoorbeeld je tuin of terras. Hierdoor zul je ook daar van een goedwerkende verbinding kunnen genieten. Wel zo handig!
  • Plaats je router op een centrale plek. Hierdoor zal je WiFi-verbinding verder reiken, bijvoorbeeld tot het ene punt- naar het andere punt van je woning. De mate waarin je WiFi op deze manier functioneert is afhankelijk van de reikwijdte van je verbinding én de grote van je huis- en tuin.
  • Installeer de nieuwste software. Net zoals met apps kan het helpen om de nieuwste software van je WiFi-installatie te installeren. Dit zorgt er namelijk voor dat eventuele bugs, ook wel veelvoorkomende problemen, verholpen worden wanneer de nieuwste software over verbeteringen beschikt.
  • Kies het rustigste WiFi kanaal. Een router bestaat uit meerdere kanalen. Deze kanalen vormen een digitale snelweg voor je data. Wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van één kanaal, vormen ze een file waardoor het signaal vertraagt. Kies je het rustigste WiFi-kanaal, dit achterhaal je door een simpele analyse door een expert, dan zal je verbinding beter zijn.

Schaf een access point aan

Helpen bovenstaande tips niet, dan is er nóg een oplossing; het aanschaffen van een acces point. Wanneer het WiFi-signaal vanaf binnen door de geïsoleerde buitenmuur heen naar je mobiele apparaat gaat, blijft er immers weinig van de goede verbinding over. Dat voorkom je wanneer je een WiFi-netwerk, ook wel een acces point, aanlegt.

Je sluit het acces point aan via een router- of switch op je netwerk, waarna je hem buiten neerzet en hij daar een WiFi-signaal uitzendt voor een optimale internetverbinding!

Bron: WiFi Shop

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden