null Beeld

Smeuïge stoofpot voor het weekend

Dag 6 van Libelle Lijnt Lekker.

Redactie Libelle.nl

Op deze dag pakken we flink uit! Wat dacht je van homemade kwarkbrood als lunch en een stoofpotje als diner. Natuurlijk allemaal Libelle Lijn Lekker-proof.

Het menu van de dag

Ontbijt: bosbessensmoothie

Tussendoor: twee augurken met ham

Lunch: homemade kwarkbrood

Tussendoor: een kop bouillon

Avondmaaltijd: stoofpotje

Tussendoor: handvol pistachenootjes

Nodig voor homemade kwarkbrood

  • 75 g kwark
  • 1 ei
  • 25 g amandelmeel
  • 20 g gebroken lijnzaad
  • 4 eetlepels havermout
  • ½ zakje bakpoeder
  • Zout
  • 1 eetlepel pitten naar keuze, bijvoorbeeld: pompoen- of zonnebloempitten.
  • Bakpapier en een klein bakblik of ovenschaal

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden en doe het bakpapier in een cakevorm. Meng alle ingrediënten in een kom, tot er een dik beslag ontstaat en doe het in een cakevorm. Bak het brood in 60 minuten gaar in de oven. Variatietip: lekker met zuivelspread light of tomatentapenade.

  • Tip: Dit brood is voor twee dagen. Laat het brood afkoelen en bewaar de helft van het brood voor morgen in een afsloten zak in de koelkast.

Nodig voor het stoofpotje

  • ½ glas rode wijn
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 tl mosterd
  • 1 sucadelap
  • 1 ui, gensipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • boter
  • peper en zout
  • 1 appel, geschild in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 2 el gewelde rozijnen

Zo maak je het

Bestrooi de sucadelap met peper en zout. Smeer het vlees in met mosterd. Fruit de ui en knoflook in de boter en braad hierin de sucadelap aan beide kanten bruin in twee minuten per kant op hoog vuur. Leg de sucadelap en het braadvet samen met de wijn, kruidnagel, laurierblad en één kopje water in een stoofpan. Breng het aan de kook en draai het vuur laag. Laat het gerecht zachtjes in 60 minuten gaar sudderen. Kook ondertussen de blokjes winterpeen in 5 min. beetgaar. Bak ze daarna in een koekenpan samen met de appel, een beetje boter en rozijnen gaar. Doe er een scheutje rode wijn bij. Breng op smaak met wat rozemarijn. Serveer de groenten met het suddervlees.

Geen tijd om de boodschappen te halen? Bestel ze eens online!

Receptuur: The Foodsisters. Beeld: Istock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden