Recept

Smullen: pasta met cashew-room, oesterzwammen & sinaasappel

null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

Deze pasta van Yvette zet je supersnel op tafel en is daarnaast ook nog eens hartstikke lekker. De sinaasappel geeft het een verrassende twist.

Studio Yvette van BovenJan Luijk

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:
• ca. 4 el olijfolie
• 2 flinke sjalotten, fijngehakt
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 75 ml witte wijn
• 400 g volkorenspaghetti
• 450 g oesterzwammen, in dunne reepjes gescheurd
• zout en peper
• 125 g cashewnoten, 1 nacht geweekt in ruim koud water
• 1 sinaasappel, rasp en sap

Bereidingstijd: 25 min. Kcal.: 610 p.p

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotten zo’n 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 min. mee. Blus af met de wijn en laat iets afkoelen. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookwater. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur in delen bruin en knapperig aan de randjes. Voeg eventueel wat extra olie toe. Breng op smaak met zout en peper. Pureer het afgekoelde sjalottenmengsel met de cashewnoten, 2 el sinaasappelsap, 1 tl sinaasappelrasp en een scheutje pastakookwater tot een gladde saus in een blender of met een staafmixer. Proef de saus, breng eventueel verder op smaak en verdun indien nodig met wat extra kookwater. Schep de pasta op de borden, verdeel de cashewroom erover en top het geheel af met de gebakken paddenstoelen.

Vergeten de cashews te laten weken? Kook ze dan een minuut of 10 in het water voordat je de pasta kookt. Even laten afkoelen, dan komt het ook goed.

Fotografie: Jan Luijk. | Assistentie fotografie: Roxanne van Weerden. | Styling: Annemieke Paarlberg. | Bereiding: Oscar de Lint. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | M.m.v.: Charlot van Scheijen (ass.), de Bijenkorf, H&M Home, Dille & Kamille.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden