null Beeld

Snel en slank: paddenstoelensoep

Laat thuis en geen zin om te koken? In slechts 15 minuten zet je deze oosterse paddenstoelensoep op tafel. Rijk aan voedingsstoffen, licht verteerbaar en slechts 105 kcal per persoon. Ook geschikt als voorgerecht of voor de lunch!

Wat heb je nodig? (4 - 6 personen)

- 3 sjalotjes, fijngesneden

- 200 g gemengde paddenstoelen, in dunne plakken (eekhoorntjesbrood, shiitake etc.)

- 1 el olijfolie

- 1 teentje knoflook, fijngesneden

- 1 rode chilipeper, in ringetjes

- 1 tl geraspte gemberwortel

- 2-3 tl lichte misopasta (sojabonenpasta, te koop bij toko’s en natuurvoedingwinkels)

- 1 l groente- of kippenbouillon

- scheutje Japanse sojasaus

- 4 el fijngesneden koriander

- 3 lente-uitjes, in ringen

Zo maak je het!

Stap 1: Bak de sjalotjes en paddenstoelen circa 7 min. op hoog vuur in de olie. Bak knoflook, rode peper en gember 2 min. mee.

Stap 2: Meng de misopasta met de bouillon en schenk dit bij het paddenstoelenmengsel. Breng aan de kook en neem dan de pan van het vuur. Laat enkele minuten staan en breng op smaak met sojasaus, koriander en lente-ui. En klaar is je oosterse paddenstoelensoep!

Pssst: serveer bij deze oosterse paddenstoelensoep eekhoorntjesbrood!

Productie en receptuur: Marlies Batelaan

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden