PREMIUMRecept
Snelle bladerstengels met pistachevulling
Zó gemaakt en zó mooi, deze gedraaide bladerdeegstengels met frangipane van pistache.
Voor 8 spiralen
• 90 g pistachenoten
• 40 g amandelmeel
• 20 g bloem
• 50 g fijne kristalsuiker
• ¼ tl rozenwater (optioneel)
• Zout
• 2 eieren
• 6 plakjes roomboterbladerdeeg, zelfgemaakt of gekocht, ontdooid
Bereiden: 15 min. Bakken: 15-20 min. Kcal.: 330 p.st.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal de noten fijn in een keukenmachine, voeg amandelmeel, bloem, suiker, eventueel rozenwater, een snuf zout en 1 ei toe en pulseer tot alles net is gemengd.
Maak op een stuk bakpapier van 6 plakjes bladerdeeg een rechthoekige plak (3 boven, 3 eronder) door ze aan elkaar te plakken. Druk de randjes stevig aan.
Verdeel het pistachemengsel over de onderste helft van de rechthoek. Vouw de bovenste helft deeg over de onderste helft en snijd er 8 gelijke repen uit zonder het bakpapier door te snijden.
Haal de repen voorzichtig los en draai ze een paar keer om hun as zodat het spiralen worden.
Leg de spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met een losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in 20-22 min. gaar en goudbruin.
Fotografie: Jan Luijk, Roxanne van Weerden (ass.). | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: La Folie Antiek, Van Manen aan Tafel, de Bijenkorf, Dille & Kamille, kringloopwinkel