null Beeld

Snelle hap op vrijdag: Surinaamse puntjes met varkensroast

Plannen voor vanavond, maar wel snel thuis eten? Maak eens Surinaamse puntjes met varkensroast en serveer er zelfgemaakte dunne frietjes bij. Zo gepiept en je hebt een goede bodem gelegd voor de vrijdagavond.

Vera Klandermans

Nodig voor 4 broodjes

  • 3 varkenslapjes
  • zout en peper
  • 4 el zoete chilisaus
  • olijfolie
  • 6 el rijstazijn
  • 2 el poedersuiker
  • 1/2 komkommer
  • 4 el mayonaise
  • 4 Surinaamse/harde puntjes
  • 2 handjes taugé
  • 1 handje geroosterde pinda's, verkruimeld

Zo maak je het

Besprenkel de varkenslapjes aan beide kanten met peper en zout, schenk er de zoete chilisaus over en smeer goed in. Verwarm de olijfolie in een koekenpan, zet het vuur middelhoog en bak hier het vlees in gaar, aan beide kanten 6 minuten. Laat het vlees een aantal minuten rusten en snijd in dikke, schuine plakken.

Meng voor de zoetzure komkommermarinade de rijstazijn met de poedersuiker en roer goed door. Snijd de komkommer met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken en schenk er de marinade overheen. Snijd de puntjes over de lengte (bijna) doormidden en besmeer aan beide kanten met mayonaise.

Vul de broodjes met de varkensroast, de zoetzure komkommer en garneer met taugé en pindakruimels.

Bereiden: circa 20 minuten. Circa 456 kcal per persoon.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden