null Beeld

Sophie en Démira: “Onze symfonie wordt sprookjesachtig” + WIN

In het vorige artikel spraken we Sophie en Démira over de vraag die Nuon hen stelde ‘Hoe inspireert de wind jullie?’ Ze gingen meteen aan de slag met een eigentijdse symfonie. Deze week gaan ze op zoek naar materiaal voor hun windinstallatie.

Libelle Admin

Libelle samen met Nuon

Wat het moest gaan worden, daar waren Démira en Sophie vrij snel uit: een enorme dromenvanger. Démira: “Sophie en ik houden allebei heel erg van mythes en fabels, dus onze symfonie klinkt daarom ook een beetje sprookjesachtig. Daar past een dromenvanger goed bij. Als het goed is, brengt hij mooie klanken voort, die als een soort achtergrondkoor met ons meedoen.”

Sophie en Démira komen op een zonnige donderdag bij een smid in Harderwijk terecht. De smid, Reinier Hoving, heeft als werkplek een schattig huisje aan de rand van Harderwijk.

Bekijk het hele filmpje over hun zoektocht:

Trillingen door de lucht

Geluid is eigenlijk niets anders dan trillingen die zich door de lucht verplaatsen. Hoe hoger de kwaliteit van het materiaal, hoe beter het de trillingen

kan vasthouden. Smid Reinier: "Zo kun je met verschillende vormen en materialen een heel gevarieerd scala aan door de wind geïnspireerde geluiden produceren.” Dat is precies wat Sophie en Démira in gedachten hebben bij het maken van hun symfonie. De duurzame energie die in de wind zit, produceert door al die verschillende materialen een scala aan nieuwe geluiden en klanken. Voor Sophie en Démira is het de uitdaging om die energie bij elkaar te brengen tot een muziekstuk dat prachtig klinkt.

Binnenkort lees, zie en hoor je alles over de uitvoering van de symfonie van Sophie en Démira!

Win een elektrische fiets!

Hoe inspireert de wind jou? Schilder, teken, fotografeer, musiceer, bak, dans, kortom: creëer een windkunstwerk en deel dat op Instagram met #passievoorwind. De maker van het mooiste en origineelste windkunstwerk, wint een elektrische fiets van QWIC t.w.v. € 1.949,-. Kom maar op met die wind, met die fiets is dat geen punt! Kijk voor meer info en de actievoorwaarden op www.nuon.nl/passievoorwind

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden