Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Sophie in ‘t Veld – D66

Hoe lang zit je al in de politiek?
“Ik ben vijf jaar geleden als Europarlementariër gekozen maar werkte er de tien jaar daarvoor al achter de schermen. Ik heb een enorme drijfveer om me te bemoeien met de wereld om me heen en om dingen beter te maken. Het politieke vak vereist strategisch inzicht. Je moet van een verbale knokpartij houden maar ook compromissen kunnen sluiten. Het is een soort heilig moeten.”
 
Waarom koos je juist voor de Europese politiek?
“De vraagstukken die in Brussel op tafel komen, over bijvoorbeeld de mensenrechten, zijn van een ander kaliber, het debat is van een beter niveau. Het is uitdagend en leuk om mee te werken aan de opbouw van Europa, juist in deze fase. Dan gaat het niet zozeer om nieuw beleid maar vooral om de groei van een welvarend en vreedzaam continent. Als je eenmaal aan het internationale hebt geproefd, wil je niet anders meer.”
 
Wat heeft Brussel voor effect op je sociale leven?
“Mijn familie en vrienden zijn mijn alles, maar ook mijn werk heb ik nodig. Dat geeft zoveel inspiratie en energie. Met de huidige communicatiemiddelen hoef je niet elke zondag bij elkaar te zitten om op de hoogte te blijven. Zelf heb ik geen kinderen, maar alleen aan vrouwelijke parlementariërs wordt gevraagd ‘wat ze met de kinderen doen’ als ze in Brussel zijn. Terwijl ook mannen kinderen hebben en drie, vier dagen van huis zijn.”
 
Wat is je persoonlijke missie?
“Ik wil dat Europa de slagkracht krijgt om de vraagstukken op te lossen waar we voor staan, zoals de economische crisis en de klimaatverandering. Daarnaast wil ik dat Europa een drijvende kracht wordt voor de mensenrechten en burgerrechten, zoals homorechten en euthanasie.”
 
Wat is je stemadvies?
“D66, welke andere?!”
Meer Sophie: www.sophieintveld.nl

Over Sophie
Geboren: 13 september 1963
Opleiding: Geschiedenis
Woonplaats: Brussel
Ze is getrouwd

Advertentie

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien