null Beeld

Stellen die al jaren gelukkig getrouwd zijn delen hun 15 beste tips

Elk koppel is anders. Wat werkt voor je grootouders of je beste vriendin en haar partner is misschien helemaal niets voor jou, maar natuurlijk kun je wel inspiratie halen uit hoe anderen samen oud worden. Elke lange relatie heeft zijn eigen sleutel tot succes.

Irene de Waal

Dit zijn de dingen waardoor deze stellen het langer dan 10 of 20 jaar met elkaar uithouden:

1. "Wij hebben ontdekt dat het belangrijk is om ieder je eigen hobby te hebben en die zonder schuldgevoel te doen." - Tess en John uit Minneapolis, 20 jaar getrouwd.

2. "We steunen elkaar altijd in beslissingen en zijn één front naar de kinderen toe. Onze kinderen hebben lang geleden al geleerd dat ze niet naar de andere ouder kunnen gaan om alsnog hun zin te krijgen>" - David en Cindy uit Las Vegas, 20 jaar getrouwd.

3. "Ik laat mijn man nooit het huis uitgaan zonder een kus en "ik hou van je" te zeggen. Het leven heeft geen garanties en het kan zomaar zijn dat hij niet meer thuiskomt. Die gedachte plaatst kleine irritaties ook in perspectief. Als hij bijvoorbeeld ligt te snurken, zeg ik tegen mezelf: dit betekent dat hij leeft en bij me is." - Dave en Lisa uit Westminster, 29 jaar getrouwd.

4. "Voor veel stellen is het samen runnen van een huishouden een heet hangijzer. Wij hebben gekeken naar welke taken we écht verschrikkelijk vinden en hebben die met elkaar geruild. Als je partner dan iets oppakt waarvan jij bloed-chagrijnig zou worden, waardeer je hem nog meer." - Angie en Eric uit Baltimore, 19 jaar getrouwd.

5. "Je moet altijd naar manieren zoeken waarop je dienstbaar kan zijn aan de ander, maar de truc is om dat zonder verwachtingen te doen. Wij doen dat omdat we van elkaar houden, niet omdat we er iets voor terug willen." - Jason en Myndie uit Tallahassee, 10 jaar getrouwd.

6. "Doe wat je moet doen om te blijven communiceren. Als praten even niet werkt, stuur de ander dan een mail, appje of zelfs een brief." - Clint en Michelle uit Parker, 24 jaar getrouwd.

7. "Ons geheim voor een gelukkig huwelijk? Twee woorden: aparte badkamers." Alex en Rose uit Woodbury, 11 jaar getrouwd.

8. "Iedereen heeft wel eens een meningsverschil. Maar hoe hoog de gemoederen soms ook oplopen, we schelden nooit op elkaar. Daarmee houd je een bepaalde mate van respect." - Leah en Carson uit Apple Valley, 13 jaar getrouwd.

9. "Blijf vooral die kleine dingen doen die je deed toen je elkaar net kende. Wij vonden het leuk om samen te gaan dansen en daar maken we nog steeds tijd voor - al is het in de keuken onder het koken." - Lynda en Jeremy uit Sonoma, 20 jaar getrouwd.

10. "Grijp elke kans om elkaar aan te raken. Houd elkaars hand vast, knuffel en houd fysiek contact. Daardoor blijf je met elkaar verbonden en je voelt je beter dankzij de oxytocine (knuffelhormoon) die vrijkomt!" - Josh en Kerri uit Horseshoe Bend, 12 jaar getrouwd.

11. "Wees elkaars grootste supporter in alles wat je doet. En zeg nooit onaardige dingen achter elkaars rug om." - Jenny en Tyler uit Salt Lake, 20 jaar getrouwd.

12. "Al vanaf dat we kleine kinderen hadden, hebben we een vaste date-avond. Iedereen, ook onze vrienden, weet dat we op vrijdagavond niet gestoord willen worden. Zo kunnen we even doornemen wat er die week is gebeurd (en dat is altijd veel). Dat is echt ons geheim." Christie en Evan uit Safety Harbor, 11 jaar getrouwd.

13. "Lach je partner nooit uit, maar zorg ervoor dat je samen genoeg kunt lachen. Neem het leven niet te serieus. Hobbels kun je beter nemen als je er samen met je partner om kunt lachen." - Joy en Dave uit Boise, 32 jaar getrouwd.

14. "3 woorden: King. Size. Bed. Al snel in onze relatie leerden we dat er genoeg ruimte moet zijn in bed, zodat we uitgerust en vrolijk wakker worden." - Katie en Greg uit Denver, 20 jaar getrouwd.

15. "Wat belangrijk is voor je partner, moet ook jouw prioriteit zijn. Waardeer zijn passies, doelen, interesses en steun hem daarin. Dat werkt het beste als je partner dat ook voor jou doet." - Emily en Michael uit Hadley, 11 jaar getrouwd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden