Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Survivalgids: zo overleef je de dure decembermaand

Sinterklaas, kerstcadeautjes, diners… Het einde van de bankrekening komt in december snel in zicht. 5 gouden tips om er,  zonder in de rode cijfers te belanden, tóch een geweldig feest van te maken.

Libelle samen met Aegon

#1 Bepaal het budget

Een kerstbal hier, een feeststol daar. Pas op, want al die kleine aankopen lopen snel op tot een hoog bedrag. Houd je uitgaven in de hand door van tevoren een budget vast te stellen. Deel dit op in een vast bedrag per categorie, bijvoorbeeld: cadeaus, kerstdiner, versieringen. En houd je eraan!

#2 Do It Yourself (DIY)

Wie zegt dat alle cadeautjes uit een winkel moeten komen? Zelf maken is niet alleen goedkoop, het past ook nog helemaal in deze tijd. Bovendien is een liefdevol, zelfgemaakt cadeau een stuk leuker om te krijgen dan een kant-en-klaar project uit de winkel.

Sla twee vliegen in één klap en ga gourmetten met alle restjes van Eerste Kerstdag

#3 Plan een restjesdag

Met kerst geniet je samen van lekker eten en drinken. Liefst zo uitgebreid mogelijk. En ja, dan blijft er weleens wat over. Sla twee vliegen in één klap en plan het traditionele gourmetfestijn op Tweede Kerstdag, zodat je alle restjes lekker kunt opbakken.

#4 Vergelijk prijzen

Het was laatst groot nieuws: de prijzen van producten in grote winkels variëren per dag, soms zelfs per uur! Vergelijk voor een shopsessie eerst op internet waar een product op dat moment het goedkoopst is, bijvoorbeeld door gebruik te maken van online prijsvergelijkers.

#5 Wees goed met geld

Veel mensen denken dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben, maar in de praktijk valt dat vaak tegen. Onderzoek welk geldtype jij bent, zodat je beter inzicht krijgt in wat er wel of juist niet in december te besteden is. Tip: de Goed met geld-test van Aegon.

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien