PREMIUMHet perfecte voorgerecht
Tempura van groenten in bierbeslag met gemberdip
Tempura wordt, behalve in Japan, ook veel in India gegeten. Daarom maken we het beslag met IPA (India Pale Ale). Dit smakelijke bier combineert goed met de gefrituurde groenten en de dip.
Voor- of bijgerecht voor 4 personen
Dit heb je nodig
- 1 groot ei
- 300 ml ijskoud IPA bier
- 150 g bloem
- 6 el sojasaus
- 1 tl verse gember, geraspt
- 1 tl sesamzaad
- Ca. 500 ml zonnebloemolie
- 500 g groenten in dunne, kleine stukjes, bijv. courgette, wortel, bloemkool, zoete aardappel, broccoli, aubergine, venkel
Zo maak je het
- Klop het ei los en roer er het bier doorheen. Voeg de bloem toe en roer goed door. Kleine klontjes in het beslag zijn niet erg.
- Meng de sojasaus met de gember en bestrooi met sesamzaad.
- Verhit de zonnebloemolie tot 180 °C in een pan of verhit de frituurpan. Het moet een flinke laag zijn anders kun je niet frituren; de groenten moeten kunnen drijven.
- Haal de groenten door het beslag en frituur in kleine hoeveelheden in enkele minuten knapperig. Draai zo nodig de groenten af en toe om.
- Serveer met de soja-gembersaus.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kcal.: 475 P.P.