Tempura van groenten in bierbeslag met gemberdip Beeld Sigurd Kranendonk
Tempura van groenten in bierbeslag met gemberdipBeeld Sigurd Kranendonk

Tempura van groenten in bierbeslag met gemberdip

Tempura wordt, behalve in Japan, ook veel in India gegeten. Daarom maken we het beslag met IPA (India Pale Ale). Dit smakelijke bier combineert goed met de gefrituurde groenten en de dip.

Het perfecte voorgerecht

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 1 groot ei
  • 300 ml ijskoud IPA bier
  • 150 g bloem
  • 6 el sojasaus
  • 1 tl verse gember, geraspt
  • 1 tl sesamzaad
  • Ca. 500 ml zonnebloemolie
  • 500 g groenten in dunne, kleine stukjes, bijv. courgette, wortel, bloemkool, zoete aardappel, broccoli, aubergine, venkel

Zo maak je het

  1. Klop het ei los en roer er het bier doorheen. Voeg de bloem toe en roer goed door. Kleine klontjes in het beslag zijn niet erg.
  2. Meng de sojasaus met de gember en bestrooi met sesamzaad.
  3. Verhit de zonnebloemolie tot 180 °C in een pan of verhit de frituurpan. Het moet een flinke laag zijn anders kun je niet frituren; de groenten moeten kunnen drijven.
  4. Haal de groenten door het beslag en frituur in kleine hoeveelheden in enkele minuten knapperig. Draai zo nodig de groenten af en toe om.
  5. Serveer met de soja-gembersaus.

Bereidingstijd: 30 minuten
Kcal.: 475 P.P.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden