null Beeld

Terug in de tijd bij de ijzertijdboerderij in Wekerom/Lunteren

Terug in de tijd bij de ijzertijdboerderij van Geldersch Landschap & Kasteelen.

online redactie Libelle Daily

Benieuwd hoe men vroeger in de ijzertijd leefde? Kom het op zaterdag 30 juli 2016 ervaren bij de ijzertijdboerderij in Wekerom. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert dan in samenwerking met gemeente Ede, PRAE, AWN, Beleef Lunteren en Museum Oud-Lunteren een middag met diverse ijzertijd activiteiten voor jong en oud.

Doorlopend worden demonstraties van ijzertijdambachten gegeven, waarbij de bezoekers actief worden betrokken. Een ijzertijdmuzikant maakt muziek met en voor het publiek. Daarbij worden ook samen fluitjes en andere eenvoudige instrumentjes gemaakt. Een ijzertijddame demonstreert textiele technieken uit de ijzertijd, zoals wol spinnen en weven. Het publiek mag de technieken zelf uitproberen. Bovendien heeft zij extra kleding mee om te laten zien. Kinderen kunnen deze passen. Een ijzertijdboerin maakt heerlijke hapjes uit de ijzertijd die de bezoekers mogen proeven. De vereniging voor vrijwilligers in de archeologie (AWN) is aanwezig met o.a. een scherventafel, schatgraven en een educatief programma. Beleef Lunteren verzorgt een workshop en demonstratie ijzersmeden: hoe maak je je ijzeren gereedschap en gebruiksvoorwerpen? Een boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen leidt bezoekers op vaste tijden rond over het terrein van de ijzertijdboerderij en vertelt over de bouw van de boerderij en over de celtic fields. Ook is een boswachter aanwezig die op vaste tijden sagen en legenden over de Veluwe verteld.

Informatie

Datum: zaterdag 30 juli 2016. Tijd: 12.00 - 16.00 uur. Deelname: gratis. Locatie: de IJzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Wekerom/Lunteren. Tevens fietsknooppunt 76. Informatie: www.glk.nl/evenementen.

null Beeld

- Dit artikel is geschreven door onze regioreporter Nicole Burgers

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden