Tip van een dief: zo voorkom je dat je fiets gestolen wordt Beeld Getty Images
Tip van een dief: zo voorkom je dat je fiets gestolen wordtBeeld Getty Images

Tip van een dief: zo voorkom je dat je fiets gestolen wordt

Ben jij ook die ene pechvogel wiens fiets áltijd wordt gestolen? Kun je makkelijk voorkomen, aldus een fietsendief.

Coks DondersGetty Images

De anonieme fietsendief beweert op de website Welingelichte Kringen dat geen enkele fiets veilig is, zelfs stalen rossen die met het allerduurste en beste slot ter wereld aan een rek zijn vastgeketend niet. Ténzij je je kettingslot op de plek van het ventiel door je wiel haalt.

Je ventiel is de sleutel tegen fietsendiefstal

Dieven breken vaak de standaard van je fiets af. Die zetten ze vervolgens in als een koevoet om je fiets open te breken. "Zelfs dure sloten zijn met deze techniek binnen tien minuten gekraakt", onthult de fietsendief. Wie de fiets bij het ventiel op slot zet, kan zichzelf goed beschermen. Dan is de kans namelijk erg groot dat de dief ook het ventiel sloopt tijdens het openbreken van je slot, waardoor je achterband lek raakt.

Niet verkoopbaar

Omdat de fietsendief natuurlijk geen zin heeft in een opknappertje, en dus jouw band voorafgaand aan zijn helingpraktijken niet gaat plakken, laat ‘ie fietsen staan die op deze manier op slot zijn gezet. Handig!

Het blijft een heerlijke ontspannen bezigheid: fietsen. Maar waar vind je nou eigenlijk de leukste fietsroutes van Nederland? We laten je de vijf mooiste zien:

Bron: Welingelichte Kringen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden