Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Traditioneel: Spiegel guirlande

Traditioneel, maar altijd prachtig: de spiegel guirlande. Hieronder vindt u de werkbeschrijving van deze spiegel.

Werkbeschrijving
Maak een guirlande voor een spiegel in de hal of een andere plek in huis. Voor de feestdagen maakt u hem af met sfeerverlichting en wat kerstdecoratie. Zoals mooie witte kerstballen. Houd die ingetogen door gebruik te maken van kleine versieringen, dat is vaak mooier dan overdadige.

Advertentie

Een guirlande is best arbeidsintensief maar het resultaat mag er zijn.
 
Nodig
stevig touw, eucalyptus-takken, eventueel kerstversiering

Neem een lang stuk stevig touw van de gewenste lengte van de guirlande die u gaat maken. Het uiteinde kan tevens dienen voor het maken van een lus voor het ophangen van het uiteindelijke pronkstuk.
 
Vervolgens worden de lange eucalyptus-takken hieromheen gewikkeld met dun ijzerdraad. Het is daarbij belangrijk om er goed voor te zorgen dat de takken elkaar steeds perfect overlappen, zodat er een mooie vorm en volume ontstaat.
 
LET OP
* Neem geen al te dikke takken, maar twijgachtige takken. Te dikke takken belemmeren de flexibiliteit van de guirlande
* Laat de takken elkaar mooi overlappen voor een mooi volume en vorm
* Neem takken die goed in het blad zitten, zodat er al snel een geschikt volume ontstaat

TIPS
* Er kan gekozen worden om vanuit het midden van het touw te gaan werken, waardoor er met de takken twee richtingen ontstaan om naar toe te werken. Hierdoor komt er dus een vol volume in het midden en wordt de guirlande naar beiden uiteinden toe geleidelijk dunner (zoals op de foto)
* Je kunt natuurlijk ook vanuit één uiteinde werken en zo geleidelijk het volume opbouwen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een andere vorm.
* De guirlande kan nog leuk aangekleed worden met subtiele kerstverlichting en kerstdecoratie.

In Libelle 50 op bladzijde 57 vindt u kerstdecoratie van eucalyptus.

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien