null Beeld

Trending: praten tegen je televisie

Tegenwoordig kijken we nergens meer raar van op, zelfs niet van praten tegen je televisie. Samsung bracht namelijk een reeks televisies uit die werken via stemmen en gebaren.

Wieteke Nijkamp

Een afstandsbediening is dus niet meer nodig. De televisie lijkt nog gewoon op de vorige modellen van Samsung, alleen bevat deze versie een microfoon en een webcam. Het klinkt allemaal heel mooi, maar of het echt voordelen heeft?

Geen afstandsbediening

Het klinkt alsof de afstandsbediening verleden tijd is. Toch is uit meerdere recensies gebleken dat het toestel nog niet ideaal functioneert. De stem- en gebarenbediening werken erg langzaam en het toestel herkent de woorden en bewegingen moeizaam. De woorden die de televisie bedenkt kunnen wel voor veel hilariteit zorgen.

Big Brother in je tv

Maar houdt deze slimme televisie alle informatie wel voor zichzelf? De Amerikaanse website The Daily Beast bracht een waarschuwing naar buiten dat persoonlijke gegevens vanaf de microfoon naar derden verstuurd kunnen worden. De televisie zou dus zo maar een soort Big Brother kunnen zijn. Je weet dus eigenlijk nooit wie er meeluistert...

Bron: Volkskrant. Beeld: Sjoerd Eickmans, Moniek Visser

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden