null Beeld

Truckersdag voor mensen met een handicap

In de vroege ochtend van zaterdag 12 september liep het parkeerterrein van de Evenementenhal in Hardenberg vol met prachtig gepoetste trucks die zich in lange rijen opstelden voor de Truckersdag 2015.

Gina van Elburg

Op deze dag stellen bedrijven hun chauffeurs en trucks belangeloos beschikbaar om mensen met een beperking de dag van hun leven te bezorgen.

Genieten

De organisatie begint al een jaar van tevoren om voldoende chauffers en trucks te regelen. Over het algemeen doen de bedrijven spontaan mee. "Het is zulk dankbaar werk en soms weten we niet wie er meer van geniet: de passagier of de chauffeur," zegt een van de organisatoren.

Ochtend- en middagroute


In 2 ritten mochten wel 200 mensen met een beperking meerijden in de trucks. In een convooi van bijna 100 wagens reden ze door Overijssel terwijl ze werden uitgezwaaid door mensen die overal langs de weg stonden. De deelnemers en de chauffeurs zwaaiden en toeterden natuurlijk enthousiast terug.

Volgend jaar wéér

De reacties van de deelnemers waren hartverwarmend. Ze waren zo blij, uitgelaten en enthousiast. Sommigen konden dagen van te voren al niet meer slapen van de spanning. Maar bijna allemaal zeiden ze na afloop "volgend jaar zeker weer mee te willen".

Een groot compliment voor de organisatie, Omroep NOOS voor de hele dag radio- en tv presentatie, de begeleiding, de politie en brandweer, de verkeersregelaars en alle mensen langs de weg die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden