null Beeld

Uit deze grote seksenquête blijkt: zó ziet ons ideale voorspel eruit

We geven het voorspel met onze partner gemiddeld een 6,7. Dat blijkt uit de seksenquête van seksuoloog Goedele Liekens en erotiekketen Christine le Duc.

Simone Braaksma

Of je dit een hoog of een laag cijfer vindt, is natuurlijk persoonlijk. Wij vinden het cijfer niet per se hoog. Wat we wél weten is dat de helft van de respondenten al langer dan tien jaar een relatie heeft. Seksuologe Goedele Liekens focust in haar enquête specifiek op het voorspel. In de enquête komen vragen voorbij als 'Waar krijgen we zin van?' 'Welke handelingen of gedachten wekken onze lust op?' en 'Waar worden we opgewonden van?'.

Zin in iets anders

Wat we vinden van ons voorspel? Uit het onderzoek blijkt dat we naast (tong) zoenen, de populairste vorm van voorspel, graag nieuwe dingen zouden willen proberen. We zouden vaker een massage willen ontvangen of geven (driekwart van de ondervraagden masseert al weleens tijdens het voorspel, maar tweederde geeft aan dit vaker te willen doen). Maar, iets spannender mag ook: zo heeft de helft van de ondervraagden nog nooit een striptease ingezet als voorspel, maar zou dat bést eens willen proberen. Vastgebonden worden staat ook op ons lijstje: zestig procent is hier wel voor in.

Over het onderzoek

In totaal hebben 17.000 mensen de enquête van Goedele ingevuld, waarvan 28 procent vrouwen. Van de ondervraagden is 18 procent tussen de 18 en 30 jaar, de helft tussen de 30 en 50 jaar en 32 procent 50 jaar of ouder. Bijna de helft heeft een relatie van langer dan 10 jaar, 10 procent heeft geen vaste relatie.

Meedoen aan de enquête kan nog, vul 'm hier in.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!


Bron: AD.nl. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden