Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Uit het blad 13

De extra dikke lekker-lang-licht-zomertijd Libelle 13, staat weer vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Nieuwsgierig naar hoe Libelle 13 er van binnen uit ziet? Bekijk het bladerboekje.  

In het kort in Libelle 13
– Joepie Zomertijd!
– Zomer kip top 10 met recepten
– 75 mooiste zomerjurken
– Interview met Hans Dagelet
– Interview met Lange Frans
6 gastcolumns van Bart Chabot, Paulien Cornelisse, Sylvia Witteman, Rascha Peper, Renske de Greef en Joris van Casteren

Advertentie

Brief   

 • Gesprek van verdriet
  Samen met mijn dochter Jilke wacht ik op de prijsuitreiking van het boogschieten. Terwijl zij rondstuitert van opwinding schuif ik bij een tafel aan. Tegenover mij zit een bejaarde man en we raken in gesprek. Hij vertelt dat hij vorig jaar vijftig jaar getrouwd was en vraagt me of ik zijn vrouw wil zien. Er komt een vergeelde foto uit zijn portemonnee. “Mooi”, antwoord ik, waarna hij begint te vertellen dat zijn vrouw nooit meer de oude is geworden na het overlijden van hun dochter. “Dat is het leven hè, verdriet hoort er ook bij”, concludeert de man. Ik vertel dat ik zelf ook een dochter heb verloren. Ik krijg een blik vol herkenning en medeleven. De pijn was zichtbaar op het gezicht van deze oude man, al was het verdriet 36 jaar oud. Hij zegt dat hij moedig is gebleven voor zijn vrouw, want voor haar is het nog erger. Ik antwoord dat ik het hier niet mee eens ben en confronteer hem met zijn tranen. Hij haalt zijn schouders op en glimlacht. Ik bedankte hem later voor het delen van zoiets dierbaars. Onze mooie dochters zijn er niet meer, maar ze zijn nog wel voelbaar aanwezig in onze harten. Jilke en ik fietsen weer naar huis. Zij blij met haar vierde plaats, ik met de mooie gedachte aan deze lieve man.
  Gerdie van Zon

  

 • Interview met Hans Dagelet
  In zijn nieuwste film Hemel speelt Hans Dagelet (67) de vader van Hemel, een worstelende twintiger die moeite heeft met de nieuwe vrouw in het leven van haar vader. “Stiefmoeders zijn per definitie fout. Ik spreek uit ervaring.”
 • Interview met Lange Frans
  Met zijn grote mond en grootse dromen schopte Lange Frans het tot het podium. Regelmatig treedt hij op, rappend over zinloos geweld en ons land. Afgelopen maand verscheen zijn nieuwe album. Met gevoelige liedjes dit keer, over zijn kinderen, een zieke vriend en zijn leven 

  

 • Zomer kip top 10
  De tien lekkerste ‘altijd goed’-recepten met kip. Om te bewaren. Kijk hier voor 2 kip recepten.

 

 • Verenigde Staten
  Er is zo veel moois te zien in de Verenigde Staten! Deze week belichten wij de onbekendere kanten van dit land.
 • Rimpels
  Welke crees tegen huidveroudering werken nu echt? Wat kun je nog meer doen om rimpels te voorkomen of te verminderen?
 • Vrijgezellendag te duur?
  Geld blijft een lastig onderwerp om over te praten en daardoor kun je soms voor moeilijke keuzes komen te staan. Etiquette-expert Anouk van Eekelen geeft raad.

  

 • Libelle zoekt u: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
 • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die u bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter uw computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat u leert, is meteen toepasbaar in uw dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
 • Cadeau bij een jaarabonnement: Burkely tas
Libelle 12 Libelle 11 Libelle 10
Libelle 9 Libelle 8 Libelle 7

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit is wat de hele dag zitten met je billen doet

De hele dag zitten schijnt net zo slecht voor je lijf te zijn als roken. Maar buiten alle gezondheidsnadelen, knapt je achterste er ook niet bepaald van op.

Thuiswerken betekent voor veel mensen: de hele dag zitten. En dat is niet zo heel fijn voor je achterste. Je billen gaan er namelijk flink op achteruit als je de hele dag zit. Dat komt niet doordat ze platgedrukt worden door de stoel, maar wel doordat je billen zich de hele dag niet aanspannen.

Advertentie

Wanneer je de hele dag zit, gaan de bilspieren in staking. De spieren vergeten daardoor wat ze eigenlijk precies moeten doen. Daardoor worden je knieën, heupen en onderrug ook nog eens zwaarder belast wanneer je loopt. Je kunt zelfs last krijgen van het zogenoemde dode-billen-syndroom, waarbij je billen in slaapstand verkeren. En ook dat kan vervelende gevolgen hebben voor je lijf.

Cellulitis

Als je jaar in, jaar uit een zittend beroep uitoefent, kan zelfs de vorm van je achterste veranderen. Je billen krijgen minder spierdefinitie en worden minder stevig. Bovendien blokkeer je door te zitten gedeeltelijk de bloedtoevoer waardoor je cellulitis kan ontwikkelen.

Lunges

Maar er is ook goed nieuws: er valt wat aan te doen, en daarvoor hoef je niet meteen ontslag te nemen. Met een goede zithouding en regelmatig sporten valt er wat te redden. Lunges en squats zijn de perfecte manier om je bilspieren weer wakker te schudden.

En anders is trainer Carlos er gelukkig nog om je een schop onder je kont te geven en uit die stoel te komen. Met déze work-out van hem kweek je namelijk weer volle, ronde billen. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: HLN. Beeld: Getty Images.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kakeibo: met deze Japanse manier van budgetteren houd je in 5 stappen meer geld over

Meer geld overhouden, dat is wat we allemaal wel willen. Het begin van een nieuw jaar is voor veel mensen ook het moment om de uitgaven weer eens kritisch te gaan bekijken en de hand wat meer op de knip te houden. Op zoek naar de juiste aanpak op weg naar financiële vrijheid? Doe het zoals de Japanners het doen: kakeibo.

We hebben van Marie Kondo al geleerd hoe we op moeten ruimen, maar we kunnen van de Japanse manier van budgetteren ook leren hoe we meer geld over kunnen houden. Met kakeibo houd je in vijf stappen aan het einde van de maand meer geld over. Met als doel: je dromen verwezenlijken.

Advertentie

Er zijn verschillende manieren om je spaarrekening elke maand wat bij te vullen. Je kunt het bedrag dat je aan het eind van de maand overhoudt, overmaken naar je spaarrekening of je kunt ervoor kiezen om dat meteen als het geld binnenkomt al te doen. Dat is ook wat je doet in de vijf stappen van kakeibo.

Zou houd je meer geld over aan het einde van de maand

 • Stap 1: wat komt er per maand binnen?
 • Stap 2: wat zijn als je vaste lasten? Denk aan huur of hypotheek, gas-water-licht, boodschappen, maar ook de zorgverzekering en andere bedragen die je elke maand betaalt.
 • Stap 3: waar spaar je voor? Hoeveel geld heb je daarvoor nodig en hoeveel moet je per maand sparen om dat te kunnen behalen?
 • Stap 4: Trek 2 en 3 van 1 af en deel het door vier. Het bedrag dat overblijft is het bedrag dat je per week uit kunt geven aan andere zaken als kleding, uitjes, cadeautjes, eten buiten deur, etc.
 • Stap 5: Bekijk aan het eind van de maand of dit goed heeft gewerkt en pas de bedragen aan waar nodig.

Marina Steinmann schreef een boek over kakeibo en vertelt tegen NU.nl: “Een weekbedrag helpt focussen. Als je optelt wat je aan losse uitgaven doet: je schrikt je dood. Opschrijven geeft overzicht en vermindert stress. Daardoor krijg je rust in je hoofd.”

BEKIJK OOK: Zó maak je met een klein budget weer een paradijs van je tuin:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Nu.nl. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Ga je graag in bad? Met deze nieuwe wellnesstrend maak je er een heus ritueel van

Mensen die in tijden van een lockdown een bad hebben kunnen zich gelukkig prijzen. Want zo kun je toch een beetje dat spa-gevoel thuis creëren. Veel mensen zijn daarvoor op zoek naar inspiratie en daardoor is er een nieuwe trend ontstaan: bathscaping.

Bathscaping volgens pinterest dé wellnesstrend van 2021. We willen het thuis dit jaar zo fijn mogelijk maken en willen ook goed voor onszelf zorgen. Die twee dingen komen perfect samen in deze trend. Het gaat bij een bad niet langer om een lekker ruikende bruisbal. Nee, dat pak je met bathscaping veel uitgebreider aan.

Advertentie

Uitgebreid in bad gaan

Op Pinterest werd de afgelopen tijd veel gezocht op ideeën voor spirituele badrituelen, theerecepten voor in bad en andere termen om van dat warme bad een uitgebreider ritueel te maken.

Daarnaast zijn veel mensen ook op zoek naar slimme manieren om met weinig budget de badkamer om te toveren tot een kleine thuisspa. Denk aan: geluidsboxen, geurkaarsen of andere producten met een lekkere geur en planten.

Ook zijn veel mensen op zoek naar een nieuwe kleur voor in de badkamer. Op de muur, of misschien alleen voor accessoires in een andere kleur.

Doucheritueel

Heb je geen bad? Dan kun je het ook van het douchen een wat uitgebreider ritueel maken. Zet een lekker muziekje op, gebruik een kalmerende douchegel of een lekker (haar)masker. Als je maar de tijd voor jezelf neemt, doe je eigenlijk al aan bathscaping.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cosmic Botany (@cosmic_botany)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nikki (@ever.nkn.green)

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Flair.be. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Als je zó wandelt, verbrand je de meeste calorieën

We hebben nog nooit zoveel gewandeld als nu. En wat mooi meegenomen is, is dat je er ook nog eens wat calorieën mee verbrandt. Vooral als je het op een bepaalde manier doet.

Gewoon wandelen is al een goede sportieve activiteit, maar wanneer je er Nordic walking-stokken bij gebruikt, verbrand je nog meer calorieën.

Advertentie

Nordic walking

Wandel jij voornamelijk om gewicht te verliezen? Dan is het verstandig om je eens te verdiepen in Nordic walking. Je weet wel, met die stokken. Waarom? Omdat je met Nordic walking je hele lichaam aan het werk zet en daardoor meer calorieën verbrandt. Je gebruikt je benen, maar ook je armen en je core.

Iedereen kan het doen

De sport is geschikt voor iedere leeftijd en biedt zowel mogelijkheden voor mensen die niet zo vaak sporten, als voor de meest doorgewinterde fitnessfan omdat je zelf je snelheid en intensiteit kunt bepalen. Doordat je de stokken gebruikt, leg je minder druk op je pezen en spieren en verdeel je je gewicht. Daarom is Nordic walking ook geschikt voor mensen die wat moeilijker lopen.

Zeg maar dag tegen die calorieën!

Een Amerikaans onderzoek toonde volgens de website Good Housekeeping aan dat je ongeveer 20 procent meer calorieën verbrandt met Nordic walking dan met regulier wandelen, omdat je meer spiermassa gebruikt. Bovendien bleek uit onderzoek dat Nordic walkers sneller en verder liepen dan wandelaars zonder stokken.

Enne, nog een ander leuke bijkomstigheid: het is natuurlijk een heel gezellige en toegankelijke sport om met je vriendinnen te doen. Wat let je?

Sportvlogger Lot legt uit hoe je het beste aan Nordic walking kunt doen:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

1

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

wandelen

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien