Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Uit het blad 13

De extra dikke lekker-lang-licht-zomertijd Libelle 13, staat weer vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Nieuwsgierig naar hoe Libelle 13 er van binnen uit ziet? Bekijk het bladerboekje.  

In het kort in Libelle 13
– Joepie Zomertijd!
– Zomer kip top 10 met recepten
– 75 mooiste zomerjurken
– Interview met Hans Dagelet
– Interview met Lange Frans
6 gastcolumns van Bart Chabot, Paulien Cornelisse, Sylvia Witteman, Rascha Peper, Renske de Greef en Joris van Casteren

Advertentie

Brief   

 • Gesprek van verdriet
  Samen met mijn dochter Jilke wacht ik op de prijsuitreiking van het boogschieten. Terwijl zij rondstuitert van opwinding schuif ik bij een tafel aan. Tegenover mij zit een bejaarde man en we raken in gesprek. Hij vertelt dat hij vorig jaar vijftig jaar getrouwd was en vraagt me of ik zijn vrouw wil zien. Er komt een vergeelde foto uit zijn portemonnee. “Mooi”, antwoord ik, waarna hij begint te vertellen dat zijn vrouw nooit meer de oude is geworden na het overlijden van hun dochter. “Dat is het leven hè, verdriet hoort er ook bij”, concludeert de man. Ik vertel dat ik zelf ook een dochter heb verloren. Ik krijg een blik vol herkenning en medeleven. De pijn was zichtbaar op het gezicht van deze oude man, al was het verdriet 36 jaar oud. Hij zegt dat hij moedig is gebleven voor zijn vrouw, want voor haar is het nog erger. Ik antwoord dat ik het hier niet mee eens ben en confronteer hem met zijn tranen. Hij haalt zijn schouders op en glimlacht. Ik bedankte hem later voor het delen van zoiets dierbaars. Onze mooie dochters zijn er niet meer, maar ze zijn nog wel voelbaar aanwezig in onze harten. Jilke en ik fietsen weer naar huis. Zij blij met haar vierde plaats, ik met de mooie gedachte aan deze lieve man.
  Gerdie van Zon

  

 • Interview met Hans Dagelet
  In zijn nieuwste film Hemel speelt Hans Dagelet (67) de vader van Hemel, een worstelende twintiger die moeite heeft met de nieuwe vrouw in het leven van haar vader. “Stiefmoeders zijn per definitie fout. Ik spreek uit ervaring.”
 • Interview met Lange Frans
  Met zijn grote mond en grootse dromen schopte Lange Frans het tot het podium. Regelmatig treedt hij op, rappend over zinloos geweld en ons land. Afgelopen maand verscheen zijn nieuwe album. Met gevoelige liedjes dit keer, over zijn kinderen, een zieke vriend en zijn leven 

  

 • Zomer kip top 10
  De tien lekkerste ‘altijd goed’-recepten met kip. Om te bewaren. Kijk hier voor 2 kip recepten.

 

 • Verenigde Staten
  Er is zo veel moois te zien in de Verenigde Staten! Deze week belichten wij de onbekendere kanten van dit land.
 • Rimpels
  Welke crees tegen huidveroudering werken nu echt? Wat kun je nog meer doen om rimpels te voorkomen of te verminderen?
 • Vrijgezellendag te duur?
  Geld blijft een lastig onderwerp om over te praten en daardoor kun je soms voor moeilijke keuzes komen te staan. Etiquette-expert Anouk van Eekelen geeft raad.

  

 • Libelle zoekt u: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
 • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die u bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter uw computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat u leert, is meteen toepasbaar in uw dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
 • Cadeau bij een jaarabonnement: Burkely tas
Libelle 12 Libelle 11 Libelle 10
Libelle 9 Libelle 8 Libelle 7

Iris tegen Hugo: “Bij elke speech van Rutte rolden de tranen over m’n wangen”

Hugo Borst Libelle

Hugo Borst en Iris Koppe zijn beiden schrijvers maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden én gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, politiek, sex, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen en geven openhartig antwoord.

I: "Ik zeg het niet graag, maar je had gelijk."
H: "Waarin nu weer?"
I: "Die tent op het dakterras was een aanfluiting."
H: "Hahaha."
I: "Kijk, hij paste prima. Qua wind en regen viel het ook wel mee. We hadden hem met scheer

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien