Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Uit het blad!

Monitor Borstkankerzorg
Wat gebeurt er eigenlijk met al het geld dat in ‘borstkankermaand’ oktober wordt opgehaald? Bijvoorbeeld met de opbrengst van het jaarlijkse, succesvolle Pink Ribbon Magazine dat door onze eigen uitgever Sanoma wordt ontwikkeld? Lees meer over de borstkankerzorg.

Advertentie

 • Blijf geloven in wonderen
  Bij mijn partner Timo werd vorig jaar een melanoom ontdekt. Nu blijken er uitzaaiingen te zitten in zijn hoofd, schouder en lever. Gelukkig kan hij nog worden behandeld met bestalingen en chemotherapie. Maar ons werd wel verteld dat dit alleen levensverléngend werkt. We moeten rekenen op vijf jaar. Lees de hele brief en reageer

 • Doe maar duur
  Grote merken verkopen in speciaal ontworpen outletcentra hun overgebleven artikelen uit oudere collecties en te veel geproduceerde stukken rechtstreeks aan klanten. Lees meer over goedkoop shoppen.

 • Interview met Roeland Fernhout
  Hij heeft liever niet dat er geschreven wordt over zijn privéleven. “Niet iedereen hoeft alles van me te weten. Laat de mensen maar een beetje raden en gissen.” Maar ongemerkt vertelde acteur en presentator Roeland Fernhout toch verrassende details aan Libelle. Lees een stukje van het interview

 • Sprookjesachtig Cappadocië
  Op slechts vier uur vliegen ligt het prachtige binnenland van Turkije, met z’n ondergrondse steden, betoverende landschap en prachtige valleien. Beleef de Turkse cultuur en natuur in Cappadocië! Bekijk deze reisaanbieding.
 • Alle andere leuke uitjes kunt u bekijken op onze Vakantie & Uitjes pagina.

 • “Mijn man gedraagt zich als een klein kind.”
  Mijn man is nu 33, maar meer dan eens gedraagt hij zich als een klein kind. Als ik hem ergens op aanspreek, loopt hij gewoon weg om een paar dagen later alle schuld op mij af te schuiven. Geef uw mening over dit probleem.

 • “Stoppen met uitzenden van Nederlandse militairen naar Afghanistan?”
  De Nederlandse missie in Afghanistan duurt officieel tot december 2010. Het is mogelijk dat de uitzending wordt verlengd. Een nieuwe missie is ook niet uitgesloten, zo stelt minister Verhagen van Buitenlandse Zaken. Stoppen met uitzenden van Nederlandse militairen naar Afghanistan: ja of nee? Meepraten kan op het Libelle Forum.

 • Elizabeth Gilbert – Toewijding
  Na het succesvolle Eten, Bidden, Beminnen ligt er een nieuw boek van Elizabeth Gilbert in de winkel. Toewijding voldoet aan alle verwach-tingen en beantwoordt de belangrijkste vraag: hoe is het haar en Felipe vergaan? Heeft hun liefde stand kunnen houden? Lees meer over het boek Toewijding.
 • Suzanne Vermeer – Après-ski
  Manon is de held van Oostenrijk als ze op een skipiste een meisje redt. Haar zorgeloze baantje als ski-lerares verandert in een nachtmerrie als er mysterieuze dingen gebeuren. Rare ongelukken, brandstichting en vernieling. Weet Manon de rust in de bergen terug te brengen? Lees meer over het boek van Suzanne Vermeer.
 • Lori Lansens – Het verhaal van een vrouw
  De te dikke Mary leidt een geïsoleerd leven. De enige persoon in haar leven is haar man Jimmy. Als hij op de vooravond van hun 25-jarige huwelijksfeest niet komt opdagen, moet ze het huis wel uit. Lees meer over dit boek.
 • Interview met Jacqueline Novogratz
  De Amerikaanse Jacqueline Novogratz kwam in Rwanda haar trui tegen, die ze tien jaar daarvoor in een kledingcontainer gooide. Sindsdien is ze vastbesloten de ongelijkheid in de wereld te veranderen. Lees het hele interview.
 • Het nieuwste Libelle Bookazine: Teerbemind
  In Teerbemind gaat een jonge journaliste naar haar geboorteplaats, waar een meisje is vermoord en een tweede wordt vermist. Daar ontdekt ze stukje bij beetje meer dan haar lief is… Lees meer over Teerbemind.

 • Diabetes update
  Wordt diabetes volksziekte nummer één? We zijn hard op weg. Hoe meer we de strijd tegen de overtollige kilo’s verliezen, hoe meer mensen diabetes krijgen. De ziekte is nog niet te genezen, maar wetenschappers werken er hard aan. Lees meer over de diabetes update.

 • Femke – Een slechte nee-zegger
  Iedere keer neem ik me weer voor: ik doe het niet. Ik laat me niet verleiden. Ik wil geen donateur worden van een of andere stichting om de haas te behoeden voor uitsterven. Ik wil niet lid worden van zo’n boekenclub waarbij je nooit eens een keer een net uitgekomen boek kunt bestellen. Lees de column van Femke.

 • Leuk om te doen deze week
  Deze week in het Rotterdamse Ahoy De vrienden van Amstel LIVE. Verder is er de tentoonstelling Voorbij de Horizon en kunt u theedrinken in een Japans theehuis. Lees wat er allemaal te doen is deze week.
 • Wintersporten kan overal!
  Gaat u dit jaar niet op wintersport maar hebt u wel heel veel zin om sneeuwballen te gooien of op de latten te staan? Bekijk dan de leukste wintersportspelletjes.
 • De meisjes van Kabul
  Awista vluchtte samen met haar familie in 1979 uit Afghanistan. Met haar familie kwam zij in Amerika terecht, waar zij opgroeide tot een sportieve en jonge vrouw. Ze droomde ervan om ooit iets belangrijks te doen voor haar geboorteland Afghanistan. Kort na de val van de Taliban zag Awista haar kans. Lees alvast een voorproefje en download de kortingsbon.
 • Praat mee op het Libelle Forum
  ”Ik heb moeite met het stellen van nieuwe grenzen en regels nu ik me realiseer dat onze dochter van 19 er wel heel gemakkelijk vanaf komt in ‘Hotel Mama’.” Geef uw tips op het Libelle Forum.

 • De helemaal voor niks-gids
  Ook al moeten we het financieel wat rustiger aan doen, een dagje eropuit kan altijd. Want deze twintig (20!) uitstapjes zijn gratis! Bekijk alle (gratis) uitjes.

 • 26x Libelle voor € 26,- + half jaar gratis Bookazine
  Een jaar lang genieten van de Libelle en een half jaar lang het Libelle Bookazine in huis! Ga naar dit abonnement.
 • Bekijk hier de andere prachtige cadeaus die u bij een abonnement op Libelle kunt ontvangen.

De verwijzingen vanaf Libelle 44 vindt u terug op Libelle.nl. Klik op de cover en u wordt doorverwezen naar een ander artikel. U kunt zowel op het cover klikken als op de tekst.

Libelle 2 Libelle 1 Libelle 53
Libelle 52 Libelle 51 Libelle 50

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Klusjes die je in maart kunt doen om je tuin lenteklaar te maken

Geen klus zo leuk als een buitenklus. In je eigen tuin aan de slag en dan genieten van het resultaat. Alles over voorzaaien, terugsnoeien, afscheuren en opbinden. Lees wat jij kunt doen om je tuin in maart voorjaarsproof te maken. 

Advertentie

Het feest kan beginnen

 • Zet een eyecatcher op het terras of de buitentafel. Denk aan bloeiende vaste planten, siergras of bodembedekkers. Eenjarigen zijn ook leuk maar wat minder duurzaam omdat je ze elk jaar moet vervangen.Vul de pot met een laag hydrokorrels zodat de grond niet snel uitdroogt.  Langzaam werkende mestkorrels geven de plant voldoende voeding voor enkele weken.
 • Zodra de temperatuur boven de 6 graden uitkomt, begint gras te groeien en kan het worden gemaaid. De geur van gemaaid gras brengt je meteen in lentestemming. En het gazon ziet er weer strak uit.
 • Hang nestkastjes op. Vogels zoeken al vroeg in het voorjaar een nestelplek. De beste plekken zijn uit de volle zon, beschut tegen de wind en met de vliegopening gericht op het noordoosten.

3x voorzaaien

 • Kattensnor. Geen tuin kan zonder deze vrolijke donkerroze bloeier. De lange meeldraden lijken op een kattensnor. Cleome hassleriana ‘Violet Queen’ wordt ca. 120 cm hoog en houdt van een zonnige, voedzame plek. Bloeit vanaf juli tot begin van de herfst.
 • Siertabak Nicotiana x sanderae ‘Fragrant Cloud’ heeft grote witte bloemen die in het donker oplichten en ’s avonds zalig ruiken. Hoogte ca. 90 cm. Kan in de zon en halfschaduw. Bloeit de hele zomer. Ookmooi voor in een grote pot ophet terras.
 • Lupine. Een verfijnde bijdrage aan de tuin levert Lupinus cruickshankii ‘Sunrise’. Prachtig blauwwit met geel; ook mooi in een boeket. Zo’n 100 cm hoog, bloeit van juni tot september.

Blote wortels & loofknotten

 • Schoon de borders elke week een beetje op, dan is alles op orde als het warm weer wordt. Knip verdorde bloemstengels af en verwijder onkruid. Tot eind maart kunnen wilgen, elzen en leibomen nog worden geknot.
 • Wil je een haag met blote wortels planten? Het kan alleen nog deze maand. Als het blad eenmaal uitloopt slaan ze moeilijker aan. Het is plant- én verplanttijd (als het niet vriest). Houd de wortelkluit zo groot mogelijk als je verplant. Geef na het verplanten organische mest en veel water. De slakken komen weer in actie. Bescherm de hosta’s met een schelpenlaagje rondom of met een koperen band; slakken hebben daar een hekel aan.
 • Draai het loof van uitgebloeide narcissen en andere bollen in een knotje. Dan kun je er omheen maaien of planten, terwijl het loof de tijd krijgt om af te sterven. Verticuteer het gras. Met een verticuteerhark trek je zo het mos eruit én breng je lucht in het gazon waardoor de wortels beter kunnen groeien.

Moestuin? Dit lukt altijd

Maart is de start van het moestuinseizoen. Voor wie een moestuin te veel gedoe vindt, zijn er makkelijke groenten die altijd lukken. Denk aan sla, tuinbonen, peultjes. Dat zijn Europese oergewassen die het in ons klimaat goed doen. Dus geen Zuid-Amerikanen die je moet pamperen. Houd het simpel: kies maximaal vijf soorten. Makkelijk zijn de vroege aardappelen (eind maart poten). Die doen het zelfs in een emmer of ruime pot. Straks oogsten en dezelfde dag eten: super lekker. Daar kan geen gekochte aardappel tegenop!

Bestel de fijne tuin special van Libelle!

1

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Tekst : Renée Kwak Beeld: Istock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dít kun je maken met een overgebleven restje crème fraîche

Je kent het vast wel: voor een recept heb je een eetlepel nodig van een bepaald ingrediënt. Vervolgens staat het net zolang in de koelkast tot het over de datum is. Deze keer tippen we wat je kunt doen met een overgebleven restje crème fraîche.

Crème fraîche is zo’n typisch product waar altijd wel wat van overblijft. Weggooien is zonde, want je kunt er namelijk een hoop lekkere dingen meemaken.

Advertentie

Dipsaus voor de nacho’s

Als je een bakje chips of nacho’s pakt, kun je er natuurlijk ook een klein schaaltje met dipsaus bij maken. Meng het overgebleven restje crème fraîche met uienpoeder, knoflookpoeder, (gedroogde) peterselie, paprikapoeder, citroen, zout en peper. Binnen een handomdraai staat er een heerlijke dipsaus voor je neus.

Op een boterham

Breng de crème fraîche een beetje op smaak met peper, zout, citroen en een beetje dille. Heerlijk op een geroosterde boterham met gerookte zalm en een paar plakjes komkommer. De crème fraîche kun je eventueel ook vervangen door roomkaas.

Gepofte aardappel

Als je een weekmenu maakt, kun je slim plannen. Heb je voor een pasta twee eetlepels crème fraîche nodig? Dan maak je de volgende dag een gepofte aardappel met crème fraîche, bieslook, (vegetarische) spekjes en kaas. Hier kun je de crème fraîche eventueel vervangen door zure room.

Door de soep

Een overgebleven restje crème fraîche leent zich perfect voor vrijwel iedere soep. Denk aan: tomaten-, courgette-, pompoen-, spinazie, broccoli- en champignonsoep.

Kleine, zoete pizza

Dit is het perfecte toetje voor één persoon. Strijk een laagje crème fraîche over wat bladerdeeg uit en beleg het met aardbeien die je doormidden hebt gesneden. Meng in een kleine kom suiker met vanillesuiker en strooi dit over de aardbeien op de pizza. Bak het vervolgens zo’n vijftien minuten in een oven op 190 graden.

Cherrytomaatjes over? Gebruik ze voor deze lekkere plaattaart:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Pinterest. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Tupperware stopt per direct met verkoop in Nederland

Slecht nieuws voor de Tupperware-fans: het bedrijf stop vanaf 1 maart met de verkoop en met de Tupperwareparty’s. Tupperware staat bekend om het onverwoestbare keukengerei en de plasticartikelen

Via Facebook heeft Tupperware Nederland laten weten dat ze per 1 maart stoppen met de verkoop. “Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen, maar is gedreven door de noodzaak om de aandacht te richten op het herstel van onze basisactiviteiten en voor de groei op lange termijn van het merk Tupperware wereldwijd.”

Advertentie

Daling

Een medewerker van een distributeur van het bedrijf heeft aan RTL Z vertelt dat zij net hadden gehoord dat het hoofdkantoor in de Verenigde Staten ‘de stekker uit Nederland heeft getrokken’. In een mail vertelt het bedrijf dat ze een daling van verkopen in Nederland zien. “De beslissing om te stoppen in Nederland is genomen op basis van marktanalyses met betrekking tot de levensvatbaarheid op lange termijn in Nederland.”

Dit betekent ook dat er een einde komt aan de beroemde Tupperwareparty’s. Hierbij kwam er een verkoper aan huis die de huishoudspulletjes demonstreerden en verkocht.

Tupperware

Tupperware is ontdekt door Earl Tupper in 1938 tijdens de Grote Depressie in Amerika. Nadat Earl zijn hoveniersbedrijf verloor, vond hij werk in een plasticfabriek. Daar kocht hij een paar machines op die vorm geven aan plastic. Thuis sloeg hij aan het knutselen. Sinds de jaren ’60 verkoopt Tupperware ook in Europa.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD, RTL. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zó krijg je die rode aanslag van pastasaus uit je Tupperwarebakjes

Als je een restje pasta arrabiata over hebt, gaat dat natuurlijk direct een Tupperwarebakje in zodat je het kunt bewaren in de koelkast of vriezer. Het grote nadeel is alleen die rode aanslag die je er bijna niet meer uitkrijgt.

Vaak trekt de kleur van de pastasaus in het bakje als je het niet eerst laat afkoelen, maar direct in het bakje giet. Een andere oorzaak kan zijn dat je Tupperware niet magnetronbestendig is. De kleur smelt dan in het plastic. Warm het eten liever op in een pan of in een glazen of keramieken bak.

Advertentie

Vaatwasser

Is het kwaad al geschied? Dan is het bakje in de vaatwasser stoppen of met de hand afwassen vaak niet voldoende om van die rode waas af te komen. Je kunt de bakjes prima blijven gebruiken, maar om de een of andere reden oogt het niet zo fris. Gelukkig is er voor dit probleem een handige schoonmaaktruc.

Hiervoor heb je nodig:

 • 3 tot 4 eetlepels suiker
 • Flinke dot afwasmiddel
 • 5 grote ijsblokjes
 • Water

Dit moet je doen:

 • Doe de suiker in het Tupperwarebakje dat je wilt schoonmaken. Schenk daar afwasmiddel overheen en doe vervolgens de ijsblokjes in het bakje. Schenk er daarna een laagje water bij zodat de ijsblokjes bijna helemaal onder water staan.
 • Doe de deksel op het bakje en schudt het heen en weer. Laat het vervolgens even staan tot de ijsblokjes zijn gesmolten.
 • Giet het bakje leeg en zet het in de vaatwasser of was het met de hand af. De rode waas is nu als het goed is verdwenen.

TikTok-hack

Ook op TikTok gaat er momenteel een hack rond. In het onderstaande filmpje is te zien hoe TikTok-gebruiker @adikempler het bakje schoonmaakt. Dit doet ze door het te vullen met warm water, een beetje afwasmiddel en in stukjes gescheurde keukenrol. Vervolgens schud je 45 seconden tot een minuut hard met het bakje. In de video is te zien dat de aanslag als sneeuw voor de zon is verdwenen.

@adikemplerThis hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! ##fyp ##cookingvideos ##cookinghacks ##lifehacks ##hacks ##stainremover ##foryou ##foryoupage♬ original sound – adikempler

Deze handige truc met een citroen helpt ook om rode aanslag te verwijderen: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Kookfans. Beeld: Getty Images

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien