Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Uit het blad!

Monitor Borstkankerzorg
Wat gebeurt er eigenlijk met al het geld dat in ‘borstkankermaand’ oktober wordt opgehaald? Bijvoorbeeld met de opbrengst van het jaarlijkse, succesvolle Pink Ribbon Magazine dat door onze eigen uitgever Sanoma wordt ontwikkeld? Lees meer over de borstkankerzorg.

Advertentie

 • Blijf geloven in wonderen
  Bij mijn partner Timo werd vorig jaar een melanoom ontdekt. Nu blijken er uitzaaiingen te zitten in zijn hoofd, schouder en lever. Gelukkig kan hij nog worden behandeld met bestalingen en chemotherapie. Maar ons werd wel verteld dat dit alleen levensverléngend werkt. We moeten rekenen op vijf jaar. Lees de hele brief en reageer

 • Doe maar duur
  Grote merken verkopen in speciaal ontworpen outletcentra hun overgebleven artikelen uit oudere collecties en te veel geproduceerde stukken rechtstreeks aan klanten. Lees meer over goedkoop shoppen.

 • Interview met Roeland Fernhout
  Hij heeft liever niet dat er geschreven wordt over zijn privéleven. “Niet iedereen hoeft alles van me te weten. Laat de mensen maar een beetje raden en gissen.” Maar ongemerkt vertelde acteur en presentator Roeland Fernhout toch verrassende details aan Libelle. Lees een stukje van het interview

 • Sprookjesachtig Cappadocië
  Op slechts vier uur vliegen ligt het prachtige binnenland van Turkije, met z’n ondergrondse steden, betoverende landschap en prachtige valleien. Beleef de Turkse cultuur en natuur in Cappadocië! Bekijk deze reisaanbieding.
 • Alle andere leuke uitjes kunt u bekijken op onze Vakantie & Uitjes pagina.

 • “Mijn man gedraagt zich als een klein kind.”
  Mijn man is nu 33, maar meer dan eens gedraagt hij zich als een klein kind. Als ik hem ergens op aanspreek, loopt hij gewoon weg om een paar dagen later alle schuld op mij af te schuiven. Geef uw mening over dit probleem.

 • “Stoppen met uitzenden van Nederlandse militairen naar Afghanistan?”
  De Nederlandse missie in Afghanistan duurt officieel tot december 2010. Het is mogelijk dat de uitzending wordt verlengd. Een nieuwe missie is ook niet uitgesloten, zo stelt minister Verhagen van Buitenlandse Zaken. Stoppen met uitzenden van Nederlandse militairen naar Afghanistan: ja of nee? Meepraten kan op het Libelle Forum.

 • Elizabeth Gilbert – Toewijding
  Na het succesvolle Eten, Bidden, Beminnen ligt er een nieuw boek van Elizabeth Gilbert in de winkel. Toewijding voldoet aan alle verwach-tingen en beantwoordt de belangrijkste vraag: hoe is het haar en Felipe vergaan? Heeft hun liefde stand kunnen houden? Lees meer over het boek Toewijding.
 • Suzanne Vermeer – Après-ski
  Manon is de held van Oostenrijk als ze op een skipiste een meisje redt. Haar zorgeloze baantje als ski-lerares verandert in een nachtmerrie als er mysterieuze dingen gebeuren. Rare ongelukken, brandstichting en vernieling. Weet Manon de rust in de bergen terug te brengen? Lees meer over het boek van Suzanne Vermeer.
 • Lori Lansens – Het verhaal van een vrouw
  De te dikke Mary leidt een geïsoleerd leven. De enige persoon in haar leven is haar man Jimmy. Als hij op de vooravond van hun 25-jarige huwelijksfeest niet komt opdagen, moet ze het huis wel uit. Lees meer over dit boek.
 • Interview met Jacqueline Novogratz
  De Amerikaanse Jacqueline Novogratz kwam in Rwanda haar trui tegen, die ze tien jaar daarvoor in een kledingcontainer gooide. Sindsdien is ze vastbesloten de ongelijkheid in de wereld te veranderen. Lees het hele interview.
 • Het nieuwste Libelle Bookazine: Teerbemind
  In Teerbemind gaat een jonge journaliste naar haar geboorteplaats, waar een meisje is vermoord en een tweede wordt vermist. Daar ontdekt ze stukje bij beetje meer dan haar lief is… Lees meer over Teerbemind.

 • Diabetes update
  Wordt diabetes volksziekte nummer één? We zijn hard op weg. Hoe meer we de strijd tegen de overtollige kilo’s verliezen, hoe meer mensen diabetes krijgen. De ziekte is nog niet te genezen, maar wetenschappers werken er hard aan. Lees meer over de diabetes update.

 • Femke – Een slechte nee-zegger
  Iedere keer neem ik me weer voor: ik doe het niet. Ik laat me niet verleiden. Ik wil geen donateur worden van een of andere stichting om de haas te behoeden voor uitsterven. Ik wil niet lid worden van zo’n boekenclub waarbij je nooit eens een keer een net uitgekomen boek kunt bestellen. Lees de column van Femke.

 • Leuk om te doen deze week
  Deze week in het Rotterdamse Ahoy De vrienden van Amstel LIVE. Verder is er de tentoonstelling Voorbij de Horizon en kunt u theedrinken in een Japans theehuis. Lees wat er allemaal te doen is deze week.
 • Wintersporten kan overal!
  Gaat u dit jaar niet op wintersport maar hebt u wel heel veel zin om sneeuwballen te gooien of op de latten te staan? Bekijk dan de leukste wintersportspelletjes.
 • De meisjes van Kabul
  Awista vluchtte samen met haar familie in 1979 uit Afghanistan. Met haar familie kwam zij in Amerika terecht, waar zij opgroeide tot een sportieve en jonge vrouw. Ze droomde ervan om ooit iets belangrijks te doen voor haar geboorteland Afghanistan. Kort na de val van de Taliban zag Awista haar kans. Lees alvast een voorproefje en download de kortingsbon.
 • Praat mee op het Libelle Forum
  ”Ik heb moeite met het stellen van nieuwe grenzen en regels nu ik me realiseer dat onze dochter van 19 er wel heel gemakkelijk vanaf komt in ‘Hotel Mama’.” Geef uw tips op het Libelle Forum.

 • De helemaal voor niks-gids
  Ook al moeten we het financieel wat rustiger aan doen, een dagje eropuit kan altijd. Want deze twintig (20!) uitstapjes zijn gratis! Bekijk alle (gratis) uitjes.

 • 26x Libelle voor € 26,- + half jaar gratis Bookazine
  Een jaar lang genieten van de Libelle en een half jaar lang het Libelle Bookazine in huis! Ga naar dit abonnement.
 • Bekijk hier de andere prachtige cadeaus die u bij een abonnement op Libelle kunt ontvangen.

De verwijzingen vanaf Libelle 44 vindt u terug op Libelle.nl. Klik op de cover en u wordt doorverwezen naar een ander artikel. U kunt zowel op het cover klikken als op de tekst.

Libelle 2 Libelle 1 Libelle 53
Libelle 52 Libelle 51 Libelle 50

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Slaapkamergeheimen van Annie (76): "Mijn sekspartner ligt in mijn nachtkastje"

Wat gebeurt er in jouw slaapkamer? In onze rubriek Slaapkamergeheimen spreekt Libelle iedere week een lezeres over haar seksleven. Deze week vertelt Annie (76) over haar geheimen tussen de lakens. “”

“Mijn sekspartner ligt in mijn nachtkastje. Ik heb mijn vibrator al tien jaar, sinds het uitging met mijn vriend. Ik gebruik hem geen twee tot drie keer per week meer, zoals in het begin. Maar als ik zin heb, doet hij nog steeds precies wat ik wil. Wel zo prettig.

Advertentie

Sekspartner

Als puber ontdekte ik al wat ik lekker vind. Ik lag met mijn zussen op een kamer. Die dachten dat ik aan het rollen was in mijn slaap en riepen dat ik stil moest doen. Maar ik sliep niet hoor, ik was mezelf aan het ontdekken. Ik was ook best goed geïnformeerd over sex. Beter dan mijn katholieke ouders. Het was in die tijd ongepast om daarover met je kinderen te praten. Toen ik al lang ongesteld geworden was, kwamen ze aanzetten met een of ander boekje over de bloemetjes en bijtjes. Dat wist ik allemaal allang. Ik had van alles in de bibliotheek gelezen. Ook dat er zoiets bestond als homo- en biseksualiteit. Toen ik mijn ouders daarover vertelde zei mijn vader: ‘Kind, hoe kom je aan die wijsheid’? Die had geen idee.

Vrijheid

Op mijn achttiende ging ik het huis uit. We mochten thuis niet veel, dus ging ik op kamers om van mijn vrijheid te genieten. Ik slikte ook de pil en heb een paar vriendjes gehad met wie ik het deed. De jongens wilden meestal wel. Dan waren we uit en vroegen ze ‘zullen we een potje neuken?’, maar dat deed ik dan niet. Ik wilde het alleen met jongens voor wie ik echt gevoelens had.

Sexleven voorbij

Ik trouwde op mijn 26ste  en daarna was mijn seksleven eigenlijk een beetje voorbij. Mijn man had fysieke problemen, waardoor het moeilijk ging. Omdat ik dolgraag kinderen wilde, greep ik mijn kans als we allebei een borreltje teveel op hadden. Maar na twee kinderen gebeurde er weinig meer in bed en het onderwerp was ook niet bespreekbaar. Hij kon trouwens helemaal niet omgaan met gevoelens. Uiteindelijk liep het huwelijk stuk en toen ik bij hem wegging, voelde ik dat ik dat eigenlijk eerder had moeten doen. Maar liefde is ook iets geks; ik was ‘vastgeklonterd’.

Bevredigend

Toen ik na de scheiding op mijn 60ste een nieuwe vriend kreeg, was het in bed heel bevredigend. ‘Zo hoort dat dus’, dacht ik. Helaas was de relatie zelf niet goed en is die ook uitgegaan. Sindsdien ben ik eigenlijk niemand meer tegengekomen. Misschien ben ik zelf ook een moeilijk persoon om mee te leven. Ik ben hooggevoelig en kan niet goed tegen geluiden. Ik vind de tv al snel veel te hard staan. Ook bij vriendinnen vraag ik altijd of die zachter mag. Dat vinden mannen misschien lastig.

De ware

Toch zijn er genoeg mannen in de buurt die wel interesse in me hebben, maar die vind ik niet leuk. Zo oud. Ze drinken te veel, sloffen als ze lopen. Ik weet van mannen die maar één keer per week in bad gaan. ‘Kleed je eens leuk aan of ga vaker naar de kapper , denk ik dan. Nee, de ware ben ik nog niet tegengekomen. Ik mis de lichamelijke warmte wel, maar ik ben niet iemand die online gaat daten of zomaar iemand van de fiets trekt. Er moet echt een klik zijn. Dat je iemand tegenkomt en denkt: ‘wauw wat voel ik me lekker’. Of ik dat nog tegen ga komen, weet ik niet. Ik ga er niet naar op zoek. Ik heb geen rotleven en vind het ook fijn met mezelf. Het is goed zo.”

Om privacyredenen zijn de namen in deze rubriek gefingeerd.

Wil je ook je slaapkamergeheim delen – anoniem? Stuur dan een e-mailtje naar onlineredactie@libelle.nl.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Slaapkamergeheimen van Annie (76): "Mijn sekspartner ligt in mijn nachtkastje"

Wat gebeurt er in jouw slaapkamer? In onze rubriek Slaapkamergeheimen spreekt Libelle iedere week een lezeres over haar seksleven. Deze week vertelt Annie (76) over haar geheimen tussen de lakens. “”

“Mijn sekspartner ligt in mijn nachtkastje. Ik heb mijn vibrator al tien jaar, sinds het uitging met mijn vriend. Ik gebruik hem geen twee tot drie keer per week meer, zoals in het begin. Maar als ik zin heb, doet hij nog steeds precies wat ik wil. Wel zo prettig.

Advertentie

Sekspartner

Als puber ontdekte ik al wat ik lekker vind. Ik lag met mijn zussen op een kamer. Die dachten dat ik aan het rollen was in mijn slaap en riepen dat ik stil moest doen. Maar ik sliep niet hoor, ik was mezelf aan het ontdekken. Ik was ook best goed geïnformeerd over sex. Beter dan mijn katholieke ouders. Het was in die tijd ongepast om daarover met je kinderen te praten. Toen ik al lang ongesteld geworden was, kwamen ze aanzetten met een of ander boekje over de bloemetjes en bijtjes. Dat wist ik allemaal allang. Ik had van alles in de bibliotheek gelezen. Ook dat er zoiets bestond als homo- en biseksualiteit. Toen ik mijn ouders daarover vertelde zei mijn vader: ‘Kind, hoe kom je aan die wijsheid’? Die had geen idee.

Vrijheid

Op mijn achttiende ging ik het huis uit. We mochten thuis niet veel, dus ging ik op kamers om van mijn vrijheid te genieten. Ik slikte ook de pil en heb een paar vriendjes gehad met wie ik het deed. De jongens wilden meestal wel. Dan waren we uit en vroegen ze ‘zullen we een potje neuken?’, maar dat deed ik dan niet. Ik wilde het alleen met jongens voor wie ik echt gevoelens had.

Sexleven voorbij

Ik trouwde op mijn 26ste  en daarna was mijn seksleven eigenlijk een beetje voorbij. Mijn man had fysieke problemen, waardoor het moeilijk ging. Omdat ik dolgraag kinderen wilde, greep ik mijn kans als we allebei een borreltje teveel op hadden. Maar na twee kinderen gebeurde er weinig meer in bed en het onderwerp was ook niet bespreekbaar. Hij kon trouwens helemaal niet omgaan met gevoelens. Uiteindelijk liep het huwelijk stuk en toen ik bij hem wegging, voelde ik dat ik dat eigenlijk eerder had moeten doen. Maar liefde is ook iets geks; ik was ‘vastgeklonterd’.

Bevredigend

Toen ik na de scheiding op mijn 60ste een nieuwe vriend kreeg, was het in bed heel bevredigend. ‘Zo hoort dat dus’, dacht ik. Helaas was de relatie zelf niet goed en is die ook uitgegaan. Sindsdien ben ik eigenlijk niemand meer tegengekomen. Misschien ben ik zelf ook een moeilijk persoon om mee te leven. Ik ben hooggevoelig en kan niet goed tegen geluiden. Ik vind de tv al snel veel te hard staan. Ook bij vriendinnen vraag ik altijd of die zachter mag. Dat vinden mannen misschien lastig.

De ware

Toch zijn er genoeg mannen in de buurt die wel interesse in me hebben, maar die vind ik niet leuk. Zo oud. Ze drinken te veel, sloffen als ze lopen. Ik weet van mannen die maar één keer per week in bad gaan. ‘Kleed je eens leuk aan of ga vaker naar de kapper , denk ik dan. Nee, de ware ben ik nog niet tegengekomen. Ik mis de lichamelijke warmte wel, maar ik ben niet iemand die online gaat daten of zomaar iemand van de fiets trekt. Er moet echt een klik zijn. Dat je iemand tegenkomt en denkt: ‘wauw wat voel ik me lekker’. Of ik dat nog tegen ga komen, weet ik niet. Ik ga er niet naar op zoek. Ik heb geen rotleven en vind het ook fijn met mezelf. Het is goed zo.”

Om privacyredenen zijn de namen in deze rubriek gefingeerd.

Wil je ook je slaapkamergeheim delen – anoniem? Stuur dan een e-mailtje naar onlineredactie@libelle.nl.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Het bestaat! Op deze vakantieplek zijn (bijna) geen muggen meer zodat je ongestoord kunt genieten

Als de wereld het weer toelaat is het geen verkeerd idee om een retourtje naar de Malediven te boeken. De Nederlandse wetenschapper Bart Knols maakte daar een muggen vergeven resort compleet muggenvrij, zo meldt het AD. Dat klinkt als muziek in de oren voor iedereen die iedere zomer lekgeprikt wordt.

“Binnen een jaar hebben we de populatie teruggedrongen met ruim 95 procent”, vertelt de medisch entomoloog aan de krant. “Resorts van over de hele wereld bellen ons of we bij hen hetzelfde kunnen komen doen.”

Advertentie

Een vakantieplek zónder muggen

Nachtenlang wakker liggen door het gezoem, de jeuk die niet over lijkt te gaan en ontelbaar veel bulten: een groot nadeel van de zomer is toch de hoeveelheid muggen. Daar heb je op het eiland Kunfunadhoo in de Malediven dus geen last meer van. Op het luxe resort Soneva Fushi kun je in één van de 71 villa’s verblijven zonder dat je vakantie verstoord wordt door (ziekteverwekkende) muggen. Deet kun je in het vervolg dus thuislaten.

Droom

Het is al sinds 2009 de droom van Bart om tropische eilanden muggenvrij te maken om gezondheidsproblemen als malaria op te lossen. De eigenaar van Soneva Fushi belt de wetenschapper in 2018 op om zijn resort vrij van muggen te krijgen. “In maart 2019 ben ik voor het eerst naar Soneva Fushi getrokken. Ik begreep meteen waarom hij me gecontacteerd had: ik werd lek gestoken, zoveel muggen zaten er.”

Lees ook:
Met deze simpele oplossing blijven muggen écht weg uit je slaapkamer

Oplossing

Hij bestrijdt de muggen niet door insecticiden te spuiten, maar door muggen te vangen en broedplaatsen weg te halen. In de eerste 24 uur ving hij met een muggenval al meer dan 700 Aziatische tijgermuggen. Een andere val lokt muggen die eitjes willen leggen. Hoewel de muggen nu bijna compleet zijn verdwenen, hoopt Bart de 100 procent te bereiken. “Dan kunnen we onze operatie opschorten, want als eenmaal zo’n eiland muggenvrij is, blijft het ook zo.”

Ondertussen is er veel interesse uit het buitenland om andere gebieden op de wereld muggenvrij te maken. “Panama, Mexico, Indonesië… We zijn momenteel met 22 geïnteresseerden van over de hele wereld aan het babbelen. Maar er zijn op aarde zo’n 40.000 bewoonde eilanden, dus we zijn nog niet klaar”, aldus Bart.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Het bestaat! Op deze vakantieplek zijn (bijna) geen muggen meer zodat je ongestoord kunt genieten

Als de wereld het weer toelaat is het geen verkeerd idee om een retourtje naar de Malediven te boeken. De Nederlandse wetenschapper Bart Knols maakte daar een muggen vergeven resort compleet muggenvrij, zo meldt het AD. Dat klinkt als muziek in de oren voor iedereen die iedere zomer lekgeprikt wordt.

“Binnen een jaar hebben we de populatie teruggedrongen met ruim 95 procent”, vertelt de medisch entomoloog aan de krant. “Resorts van over de hele wereld bellen ons of we bij hen hetzelfde kunnen komen doen.”

Advertentie

Een vakantieplek zónder muggen

Nachtenlang wakker liggen door het gezoem, de jeuk die niet over lijkt te gaan en ontelbaar veel bulten: een groot nadeel van de zomer is toch de hoeveelheid muggen. Daar heb je op het eiland Kunfunadhoo in de Malediven dus geen last meer van. Op het luxe resort Soneva Fushi kun je in één van de 71 villa’s verblijven zonder dat je vakantie verstoord wordt door (ziekteverwekkende) muggen. Deet kun je in het vervolg dus thuislaten.

Droom

Het is al sinds 2009 de droom van Bart om tropische eilanden muggenvrij te maken om gezondheidsproblemen als malaria op te lossen. De eigenaar van Soneva Fushi belt de wetenschapper in 2018 op om zijn resort vrij van muggen te krijgen. “In maart 2019 ben ik voor het eerst naar Soneva Fushi getrokken. Ik begreep meteen waarom hij me gecontacteerd had: ik werd lek gestoken, zoveel muggen zaten er.”

Lees ook:
Met deze simpele oplossing blijven muggen écht weg uit je slaapkamer

Oplossing

Hij bestrijdt de muggen niet door insecticiden te spuiten, maar door muggen te vangen en broedplaatsen weg te halen. In de eerste 24 uur ving hij met een muggenval al meer dan 700 Aziatische tijgermuggen. Een andere val lokt muggen die eitjes willen leggen. Hoewel de muggen nu bijna compleet zijn verdwenen, hoopt Bart de 100 procent te bereiken. “Dan kunnen we onze operatie opschorten, want als eenmaal zo’n eiland muggenvrij is, blijft het ook zo.”

Ondertussen is er veel interesse uit het buitenland om andere gebieden op de wereld muggenvrij te maken. “Panama, Mexico, Indonesië… We zijn momenteel met 22 geïnteresseerden van over de hele wereld aan het babbelen. Maar er zijn op aarde zo’n 40.000 bewoonde eilanden, dus we zijn nog niet klaar”, aldus Bart.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: AD. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien