null Beeld

Vanavond eten we… gegrilde kipfilet in mager spek

Vandaag gaan we grillen! We maken gegrilde kipfilet in mager spek . Door het marineren én door het spek rondom de kipfilet, blijft het vlees lekker mals. Eet het met dunne frietjes en je hebt een heerlijke maaltijd.

Grillen kan niet alleen onder de grill, maar ook in een grillpan of op een grillplaat. Het is een gezonde bereidingswijze omdat er tijdens de bereiding maar weinig vetten worden gebruikt. Bovendien schroeit de kipfilet snel dicht, waardoor er veel smaak blijft bewaard.

Wat heb je nodig

  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el fijngesneden dragonblaadjes
  • 4-5 el olijfolie
  • 4 kleine kipfilets
  • zout, peper ca.
  • 100 g mager ontbijtspek in lange,
  • dunne plakjes 4 trossen tomaatjes

Zo maak je het

Pureer chilipeper, knoflook, dragon, 3 el olijfolie en wat zout en peper en wrijf hiermee de kipfilets in. Laat de smaken circa 6 uur intrekken in de koelkast. Wikkel om elke kipfilet enkele plakjes spek, dakpansgewijs en rooster de kip 8-14 min. (afhankelijk van de dikte) in een hete grillpan of op de grillplaat. Keer de kip regelmatig. Bestrooi de tomaten met zout en peper en druppel er een beetje olijfolie op. Rooster ook de tomaatjes in de grillpan, circa 10 min. en keer ze regelmatig.

Bereiden: circa 30 min. Marineren: circa 6 uur. Circa 390 kcal p.p.

Receptuur: Marlies Batelaan. Beeld: Renée Frinking, Jan Luijk

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden