null Beeld

Vanavond eten we… hamtaart met prei

Toe aan een stevige maaltijd? Deze hamtaart met prei (circa 435 kcal p.p.) vult goed en is het lekkerst als hij warm of lauwwarm wordt geserveerd.

Nodig voor hamtaart met prei voor 8-10 personen

  • 600 g prei, in dunne ringen
  • 50 g boter
  • 150 g rauwe ham, in reepjes
  • 7-8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 2-21/2 dl crème fraîche
  • zout, peper

Zo maak je het

Bak de prei 8-12 min. in 30 g boter tot hij beetgaar is. Bak de ham krokant in 20 g boter. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 30x30 cm. Bekleed hiermee een ingevette braadslede of lage taartvorm van circa 26x26 cm. Prik de deegbodem regelmatig in met een vork. Verdeel de ham en prei over de deegbodem. Klop de eieren los met de eidooier, crème fraîche en (weinig) zout en peper. Schenk het eimengsel in de vorm en bak de taart 40-50 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Schakel de oven na 10 min. terug naar 180(C. De taart is goed als het eimengsel gestold is.

Bereiden: circa 30 min.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan, fotografie: Jan Luijk & Styling: Barbara Groen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden