null Beeld

Vanavond eten we… rode mul met witlof

Hoewel dit gerecht ook met makreel, tong, schol en forel kan worden bereid, is rode mul met witlof onze favoriet. En met ongeveer 230 calorieën (zonder friet) is het ook een lekker gerecht als je aan de lijn doet.

undefined

Nodig voor vier personen

  • 8 rode mulfilets met vel
  • zout, peper
  • 50 g boter
  • 6 struikjes witlof
  • 1-2 el sinaasappelsap
  • 2-3 el fijngesneden bieslook

Zo maak je het

Maak op de velzijde van de filets 2 ondiepe sneetjes. Bestrooi de filets met zout en peper en bak ze circa 3 min. in 25 g boter. Eerst op de velkant, zodat deze krokant wordt en dan nog even op de andere kant. Bewaar 8 grote witlofblaadjes en snijd de rest van de witlof fijn. Stoof de witlof in 5-10 min. beetgaar in 25 g boter en het sinaasappelsap, serveer het in de witlofblaadjes. Bestrooi met bieslook. Lekker met frietjes.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Foto: Peter Kooijman & Receptuur: Yvette van Boven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden